ep archivo   imagen de japon
EUROPA PRESS - Archivo

Sessió mixta a les borses d'Àsia aquest dimarts, amb caigudes superiors a l'1% per a l'ASX australià, seguit pel Hang Seng de Hong Kong i el Shanghai Composite xinès. En positiu, el Nikkei japonès i el Kospi sud-coreà han pujat de manera moderada.

  • 39.829,56
  • 2,32%

Això després del tancament lleugerament alcista a Wall Street, que va permetre a l'S&P 500 i al Nasdaq marcar nous màxims històrics en preus de tancament.

A Àsia, l'actualitat de la jornada s'ha centrat en els fabricants de cotxes elèctrics, que han patit pressió a la baixa per les preocupacions que més països com Turquia puguin augmentar els aranzels sobre els automòbils importats des de la Xina.

A Austràlia, l'enquesta del Banc Nacional d'Austràlia (NAB) ha indicat que l'índex de condicions empresarials es va desaccelerar al maig, ja que va quedar per sota de la mitjana a llarg termini. El creixement de les vendes i els beneficis es va reduir, mentre que les pressions de costos van augmentar, cosa que ha estat mal rebut.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent puja lleugerament un 0,06% (81,66 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia també lleument un 0,04% (1,0768 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,3% (2.319 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,443% i el bitcoin perd un 2,5% (67.575 dòlars).

Noticias relacionadas

contador