ep archivo   la capital de corea del sur seul de noche
LG - Archivo

Les borses asiàtiques han viscut una sessió amb signe mixt aquest dijous després que Wall Street acabés ahir la jornada amb alces moderades després de publicar-se les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), que assenyalen una "probable" retallada de tipus de interès a la reunió de setembre. Avui a Àsia destaca la decisió del Banc de Corea així com les dades del Japó.

El Banc de Corea ha mantingut la taxa d'interès de referència al 3,5%, en línia amb les expectatives. L'organisme va indicar al comunicat que la inflació a Corea del Sud ha continuat la tendència a la baixa, tot i que va destacar la necessitat de monitoritzar els preus de béns arrels i el deute de les llars.

Per part seva, al Japó, el PMI manufacturer d'agost es va situar en 49,5, millor que el 49,1 previ, però per sota del 49,8 estimat i del nivell de 50 que marca el límit entre expansió i contracció. Per part seva, el PMI serveis puja fins a 54,0 des de 53,7. Tot i així, l'activitat empresarial nipona s'expandeix a un ritme més ràpid a l'agost, amb el PMI compost pujant a 53,0 des dels 52,5 de juliol.

L'índex Nikkei 225 del Japó puja un 0,68% mentre que l'índex Topix avança un 0,25%.

El Kospi de Corea del Sud suma un 0,16%, mentre que el Kosdaq de petita capitalització perd un 0,8%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong, per part seva, suma un 0,7%, i el CSI 300 de la Xina continental perd un 0,24%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia es revalora un 0,21% després que el PMI compost del país a l'agost pugés a 51,4 des de 49,9 al mes anterior, assolint un màxim de tres mesos i recolzat per l'augment de la activitat als serveis.

Noticias relacionadas

contador