dl hong kong city street night taxi shopping neon signs pedestrians hang seng index hong kong dollar hkd special administrative region generic pexels
Sharecast / Jimmy Chan via Pexels

Signe mixt a les borsa d'Àsia aquest dimarts, després que les dades econòmiques a la Xina hagin mostrat que l'economia del gegant asiàtic no acaba d'arrencar. El Hang Seng de Hong Kong baixa més de l'1% i lidera les vendes, seguit pel Kospi de Corea del Sud i el Shanghai Composite xinès. En positiu, el Nikkei japonès i l'ASX australià pugen de manera moderada.

  • 40.580,76
  • 1,26%

Les importacions del gegant asiàtic van caure el 12,4% el juliol, molt per sobre de la caiguda esperada del 5%. I les exportacions del mateix període van baixar un 14,5%, també per sobre de la baixada prevista del 12,5%.

Es tracta de la caiguda de les exportacions més important des que va començar la pandèmia de covid-19, cosa que indica "una demanda externa més lenta", segons comenten els experts de Danske Bank.

"Amb números tan baixos, segurament no passarà gaire temps abans que els polítics xinesos prenguin més decisions per recolzar la seva economia amb més mesures de relaxació.

Tot i això, sembla haver-hi certa renúncia a fer-ho en qualsevol escala de moment, a causa de les preocupacions sobre el flux de sortides de capital”, comenta Michael Hewson, analista en cap de CMC Markets UK.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent puja lleugerament un 0,04%, fins als 85,37 dòlars. Per part seva, l'euro es deprecia un 0,09%, fins als 1,0994 dòlars.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,04%, i l'unça d'or cedeix un 0,05%, fins als 1.969 dòlars. Finalment, el bitcoin repunta un 0,5%, fins als 29.217 dòlars.

Noticias relacionadas

contador