dl korea south korea seoul street signs night shopping retail asia unsplash
Sharecast / Sava Bobov via Unsplash

La sessió asiàtica ha tingut aquest dijous signe mixt, amb el Japó operant novament amb normalitat després d'estar tancat per festiu mentre assimila els desastres del començament d'any (el terratrèmol i l'accident aeri de Japan Airlines que ha costat la vida a cinc persones). El Nikkei ha acabat el dia amb caigudes del 0,53%, als 33.288,29 punts.

La resta de borses han mostrat un comportament caut, moderat i dispar després de conèixer ahir dimecres el contingut de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), que ha resultat poc concloent. Els responsables de la política de la Fed van acordar al mes passat que seria apropiat mantenir una postura restrictiva "per algun temps", alhora que van reconèixer que probablement estaven a la taxa màxima i començarien a reduir tipus el 2024. Els operadors de bons, que fa tot just uns dies estaven apostant per més de sis retallades a les taxes d'interès de la Fed aquest any, semblen estar tenint dubtes.

D'altra banda, pel que fa a dades macro, aquest dijous s'ha anunciat el PMI manufacturer del Japó del desembre, que segueix en territori de contracció (per sota de 50) i cau fins a 47,9 des de 48,3. La dada està, no obstant, per sobre del previst.

A la Xina, el PMI serveis de Caixin del desembre ha pujat fins a 52,9 des de 51,5, per sobre del 51,6 estimat.

Tot i així, l'índex CSI 300 de la Xina cau un 1,41%, liderant les pèrdues a Àsia, mentre que l'índex Hang Seng de Hong Kong es recupera i cotitza amb lleus alces.

El Kospi de Corea del Sud perd un 0,92% i l'índex Kosdaq de petites capitalitzacions baixa un 0,84%.

A Austràlia, l'índex S&P/ASX 200 es deixa un 0,39% per tancar als 7.494,1 punts.

Noticias relacionadas

contador