ep archivo   logo de banco santander 20240703191203
BANCO SANTANDER - Archivo

Santander ha iniciat aquest 27 d'agost un programa de recompra d'accions pròpies que tindrà un import màxim de 1.525 milions d'euros, quantitat equivalent al voltant del 25% del benefici ordinari del grup al primer semestre de l'any. Les seves accions han estat de les més alcistes aquest dimarts l'IBEX 35, amb pujades del 2,53%.

  • 4,51€
  • 1,59%

Segons ha detallat l'entitat mitjançant un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el programa s'estendrà fins al 3 de gener del 2025.

No obstant això, el banc es reserva el dret a finalitzar el programa de recompra si, amb anterioritat a la data límit de vigència, assoleix l'import monetari màxim o si concorre alguna altra circumstància que així ho aconsellés.

Santander té intenció d'executar el programa de manera que el preu mitjà màxim al qual s'adquireixin accions no excedeixi l'import que es correspongui amb els recursos propis tangibles per acció al tancament del darrer trimestre publicat a cada moment. El 30 de juny de 2024, és de 4,94 euros.

A més, el nombre màxim d'accions a adquirir dependrà del preu mitjà a què tinguin lloc les compres, però no excedirà les 1.481.224.550 accions. Assumint que el preu mitjà de compra d'accions en execució del programa fos de 4,6 euros, el nombre màxim d'accions que s'adquirien seria de 331.521.739, és a dir, al voltant del 2,14% del capital social del banc.

Les accions es compraran a preu de mercat, subjecte a dues restriccions. En primer lloc, el banc no podrà adquirir accions a un preu superior al més elevat dels següents: el preu de l'última operació independent, o l'oferta independent més alta d'aquell moment al centre de negociació on s'efectuï la compra.

En segon lloc, l'entitat no podrà comprar en qualsevol dia de negociació més del 25% del volum diari mitjà de les accions del banc al centre de negociació on s'efectuï la compra. El volum mitjà diari tindrà com a base el volum mitjà diari negociat durant els 20 dies hàbils anteriors a la data de cada compra.

Segons ha explicat Santander, el propòsit del programa de recompra és reduir el capital social del banc mitjançant l'amortització de les accions adquirides al programa, en execució de la reducció de capital aprovada per la Junta General Ordinària d'Accionistes del 2024.

contador