- GVC Gaesco atorga un potencial del 25% a l'IBEX 25
- A més, asseguren que la volatilitat pujarà fins a nivells normalitzats
GVC Gaesco considera que el cicle alcista econòmic encara no ha acabat i fins i tot apunta que s'està accelerant. Un creixement que se seguirà reflectint en els beneficis de les empreses de l'IBEX i en l'evolució del mercat. Davant d'aquesta situació, GVC Gaesco aposta pels 'blue chips' perquè s'han quedat endarrerits.
Així, les seves apostes entre els grans valors són Santander, Endesa, Inditex i Telefónica. En el cas de l'entitat presidida per Ana Botín, GVC Gaesco li atorga un potencial del 35%, ja que assegura que la seva millora progressiva en resultats encara no està recollit en la cotització, tal com ha explicat Víctor Peiró, director general d'Anàlisi de la gestió. "Tots els bancs poden cotitzar una mica més amunt, però la nostra aposta és Santander", apunta Peiró.
Pel que fa a Endesa, Peiró assenyala que té un flux de caixa lliure "molt alt", fins i tot apunta que la caixa generada, després d'inversions (ha de dur a terme la seva transformació a energia renovables), es mourà al voltant de 1.500 milions d' euros a l'any a mitjà termini, xifra que es traduiria en un dividend d’1,5 euros per acció.
En el cas d'Inditex, Víctor Peiró ha valorat el creixement del 41% en les seves vendes per Internet. El director general d'anàlisi ha explicat que Amazon creix a nivells menors. A més, ha destacat la integració en línia i fora de línia que realitza. "Podem veure una revaloració del valor fins als 30 euros des dels 25 euros als quals cotitza actualment", ha assenyalat.
Finalment, GVC Gaesco aposta per Telefónica, perquè considera que hi ha una estabilització de les quotes. Així, apunta que a poc a poc, els motius per a la penalització del valor es dilueixen i ja s'està veient cert gir en aquestes debilitats. A més, valoren que la quota del mercat mòbil puja al Brasil i s'ha estabilitzat a Espanya.
Davant d'això, Peiró assegura que "hi ha prou temps per endavant per gaudir de bons moments als mercats", encara que reconeix que cal "estar preparats" per als senyals d'un canvi de cicle. En aquest context, i després de les severes correccions sofertes al febrer, Peiró sosté que "els mercats cotitzen encara amb múltiples baixos i potencial".
En concret, s'estima un potencial alcista per a l'IBEX 35 d'entre el 25% -30% i del 10-12% per l'EuroStoxx 50, amb un creixement de doble dígit en els resultats empresarials i encara sota el suport dels bancs centrals que, al seu parer, pujaran els tipus d'interès, però de forma moderada.
Per la seva banda, Jaume Puig, director general de GVC Gaesco Gestió, subratlla que la seva gestió es basa en batre els índexs i ara mateix "no estem patint pels mercats pel cicle econòmic i tampoc ens preocupen les valoracions". Assenyala que després d'haver invertit el 2017 en empreses de sectors cíclics, el 2018 cal rotar 'cíclics tardans' i valors defensius.
D'altra banda, Puig s'ha referit a l’apalancament que va patir l'IBEX 35 a causa de la crisi política catalana. "L'any passat l'IBEX hauria d'haver pujat un 6-7% més del que va pujar (7,4%)". D'aquesta manera, el director general de GVC Gaesco explica que aquest 2018 "el tap de Catalunya saltarà" i la borsa espanyola creixerà més que l'europea, encara que ha matisat que "no perquè se solucioni la qüestió, sinó per un simple canvi de centre d'interès de l'inversor". Així mateix, ha explicat que "sobrevalorem l'impacte del món de la política sobre les empreses, afecta més a l'inversor". Davant la situació catalana ha apunta que s'ha cronificat i que no hi ha una solució a curt termini.
Pel que fa a la volatilitat, Puig ha assenyalat que aquest 2018 la volatilitat augmentarà, però ho farà fins a nivells normals. "El que es veurà serà una normalització de la volatilitat, perquè el 2017 va estar baixa", ha apuntat.