ep archivo   logo de banco santander 20230719113504
BANCO SANTANDER - Archivo

Santander ha assolit els 14.000 milions d'euros en finançament del negoci internacional de les empreses espanyoles durant els primers sis mesos del 2023, xifra que suposa incrementar els gairebé 13.400 milions corresponents al mateix període de l'any anterior.

  • 4,64€
  • 2,54%

El finançament de les importacions, les bestretes d'exportacions i les solucions de factoring, confirming o forfaiting han estat les modalitats de finançament més demandades per les més de 139.000 empreses que canalitzen els pagaments internacionals amb el suport de Santander, segons ha informat l'entitat en un comunicat aquest dimecres.

El banc destaca que ha continuat potenciant les capacitats digitals de les empreses i el passat mes de juny va llançar a Espanya One Trade Multinacionals, una plataforma de gestió de tresoreria adreçada a empreses amb presència internacional, que els ofereix una visió unificada de les seves filials al món. Aquest servei, operat per PagoNxt, la plataforma de pagaments global del grup, és accessible des de la banca en línia de Santander sense necessitat de contrasenyes addicionals i compta amb un procés d'activació simplificat que redueix els temps d'implementació i configuració, indica l'entitat.

Santander remarca també que ha finalitzat un pilot de pagaments instantanis, en què ha participat de forma activa juntament amb dues entitats financeres espanyoles més, Iberpay i SWIFT, com a bestreta a l'entrada en vigor del nou esquema de pagaments instantanis que arribarà el novembre. Aquest nou esquema permetrà que els pagaments internacionals en euros, originats en geografies fora de la UE, utilitzin els sistemes SEPA de Pagaments Immediats, "millorant en termes de velocitat, transparència, cost, disponibilitat i accessibilitat".

Altres dels serveis més útils per als empresaris són els avals digitals, destinats a aquelles empreses que necessitin aquesta garantia en la seva operativa de negoci internacional, o el de seguiment de mercaderies i de pagaments i cobraments internacionals, amb què empreses poden conèixer de manera digital la traçabilitat de les transaccions, identificant-ne els diferents estats.

Noticias relacionadas

contador