ep archivo   edifcio de repsol
EUROPA PRESS - Archivo

Repsol ha estat un dels valors que més ha pujat a l'IBEX 35 aquest dimecres (+2,18%) i cotitza als 14,75 euros, després que l'agència de qualificació Moody's hagi incrementat la seva valoració a 'Baa1' des de ' Baa2', mantenint la seva perspectiva 'estable'. Amb els guanys d'aquesta jornada, la petroliera acumula tres sessions consecutives en verd.

  • 12,31€
  • 1,44%

"La pujada reflecteix la rendibilitat millorada de la cartera upstream i l'ús d'un fort flux de caixa generat durant un entorn de preus alts per pagar el deute, en combinació amb l'historial de l'empresa de mantenir el compromís de defensar una estructura de capital sòlida", ha afirmat Janko Lukac, vicepresident i analista sènior de Moody's.

Alhora, l'agència ha destacat que Repsol ha accelerat en la consecució dels objectius del pla estratègic 2021-2025, "apostant per la transició energètica, reforçant el balanç i incrementant la remuneració als accionistes".

Els analistes de Banc Sabadell han qualificat la notícia com a "positiva", encara que d'un "impacte limitat". "La millora de valoració per Moody's s'uneix a la realitzada fa un mes per S&P", han assenyalat. Des de l'entitat bancària recomanen comprar el valor i n'estableixen el preu objectiu en 18,02 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador