- Un factor favorable es la política monetaria del BCE
- Bancos y eléctricas pueden ser los sectores más afectados
Reflecteixen els bons espanyols la incertesa política actual? És la pregunta que es fan molts inversors, després de l'escassa reacció que ha registrat la rendibilitat del deute públic espanyola, malgrat l'incert futur polític després del resultat electoral.
V
DIVERSES RAONS PER EXPLICAR EL BON MOMENT DEL DEUTE
Segons Reuters, els preus dels bons espanyols no reflecteixen l’autèntic risc polític d'Espanya, una situació similar a la que viu Portugal. L'explicació, segons l'agència de notícies, és que els inversors en deute públic anticipin que les normes europees mantinguin sota control els dèficits de tots els governs.
A més, també influeix el bon moment de l'economia espanyola i el fet que la política monetària del Banc Central Europeu es trobi en un moment acomodatici.
No obstant això, Reuters insisteix que els sectors com el de la banca o les elèctriques estan exposats a canvis regulatoris si s'adopten mesures populistes. Per exemple, des de Kepler Cheuvreux han elevat la seva estimació del cost mitjà ponderat de capital de les energètiques espanyoles en un 1%.
Per la seva banda, Citi espera que Espanya redueixi la ràtio de deute sobre el PIB fins al 96% el 2020. Per a això, haurà de seguir reduint el dèficit i continuar amb la recuperació.