Wall Street cotitza aquest dilluns amb pèrdues després dels forts guanys acumulats pels índexs novaiorquesos durant les quatre primeres setmanes de gener. Quan falten dues jornades perquè acabi el primer mes del 2023, el Nasdaq lidera el rebot de la renda variable nord-americana, amb un guany mensual de l'11%, seguit per l'S&P 500 (+6%) i el Dow Jones (+2,5%).
- 42.713,61
- -
Tot això en espera que durant els propers dies es publiquin diverses referències molt importants per als inversors, que marcaran el rumb de les borses al mes de febrer.
REUNIÓ DE LA RESERVA FEDERAL
Al capítol de política monetària, els inversors esperen que la Reserva Federal (Fed) freni el ritme del seu enduriment monetari i anunciï una pujada de tipus d'interès de 25 punts bàsics, fins al 4,5%-4,75%.
Tot i que "el més rellevant serà el que la Fed digui sobre les seves intencions futures en matèries de tipus, cosa que anirà directament lligada al que esperen els seus membres sobre el comportament futur de la inflació", expliquen des de Link Securities.
"Si la Fed es mostra satisfeta amb el comportament recent d'aquesta variable i confiada a poder aconseguir un aterratge suau de l'economia, els mercats, que descompten aquest escenari, ho celebraran amb noves alces. En sentit contrari, si la Fed indica que encara li queda molta feina per fer per doblegar l'alta inflació, podem assistir a una correcció de les borses occidentals", afegeixen aquests experts.
TEMPORADA DE RESULTATS
La temporada de resultats als Estats Units es manté en plena ebullició. Aquest dimarts, publicaran els seus comptes empreses destacades com Pfizer, McDonalds, Moody's, General Motors, Caterpillar i Exxon Mobil.
Tot i que el mercat centra el focus en els resultats de les grans empreses tecnològiques. Meta, matriu de Facebook, publicarà les xifres dimecres, després del tancament. Dijous també després del tancament serà el torn d'Apple, Alphabet i Amazon.
A més dels seus resultats trimestrals, el consens centrarà el seu focus en les previsions de cara al 2023, tal com va passar amb Intel a la setmana passada.
L'INFORME D'OCUPACIÓ, PER ACABAR LA SETMANA
Per si totes aquestes referències no fossin suficients, divendres coneixerem les dades d'ocupació del gener als Estats Units. "El mercat laboral nord-americà, igual que el britànic i el de l'eurozona, es mostra molt tensionat malgrat els esforços de la Fed per relaxar-lo, per això la rellevància d'aquestes xifres de cara a l'actuació futura del banc central nord-americà", comenten els analistes de Link.
ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
"Les darreres setmanes, l'S&P 500 ha aconseguit pujar per sobre de la mitjana de 200 sessions i sembla que està donant senyals per veure una recuperació més sòlida del seu aspecte tècnic", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.
"Molt a prop dels nivells actuals de cotització, el selectiu nord-americà presenta la resistència dels 4.100 punts. Qualsevol millora tècnica passa per la superació d'aquests preus. Si aconsegueix superar-los, és molt probable que poguéssim veure un atac a la resistència clau dels 4.325 punts", afegeix.
"Només amb la superació d'aquests preus ens plantejaríem un canvi de tendència i una tornada als màxims històrics que va dibuixar al començament del 2022 als 4.818 punts. Per sota, el primer nivell de suport es troba als 3.885 punts. No apreciarem una senyal de debilitat mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus", conclou Nuez.
En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,64% (78,33 dòlars) i el Brent cedeix un 1,63% (85,25 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,23% (1,0891 dòlars), i l'unça d'or cau un 0,09% (1.943 dòlars). A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys avança al 3,55% i el bitcoin cau un 2,53% (23.164 dòlars).