ep archivo   el presidente de la reserva federal de estados unidos jerome powell en la rueda de
RESERVA FEDERAL DE ESTADOS UNIDOS - Archivo

Wall Street cotitza aquest dilluns amb un rebot moderat després de les pèrdues importants de la setmana passada i a l'inici d'una setmana que sembla transcendental per al rumb dels mercats de cara a final d'any i principis del 2023.

  • 42.175,11
  • -

Els plats forts dels propers dies seran l'IPC del novembre als Estats Units, que es publicarà aquest dimarts; i la reunió sobre política monetària de la Reserva Federal (Fed), les conclusions de la qual es coneixeran dimecres.

A això cal afegir les reunions del Banc d'Anglaterra, el Banc de Suïssa i el Banc Central Europeu de dijous, que suposaran el colofó a unes jornades plenes de cites interessants.

El consens espera que la inflació nord-americana es moderi fins al 7,3% des del 7,7% del mes d'octubre, alhora que la taxa subjacent també baixaria fins al 6,1% des del 6,3%. Encara que divendres passat, Wall Street va vendre després que l'Índex de Preus Producció (IPP) es moderés menys del previst.

En una entrevista, la Secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, ha previst "una reducció substancial de la inflació el proper any" i ha reconegut "el risc de recessió" a què s'enfronta l'economia nord-americana.

Sobre els bancs centrals, el consens anticipa que tant la Fed com el BCE frenin les pujades de tipus fins a 50 punts bàsics. "La qüestió, però, no és tant si seran 75 o 50 punts bàsics, sinó quantes pujades de tipus més hi haurà i durant quant de temps es mantindrà un elevat nivell de tipus oficials", comenta Hans-Jörg Naumer, expert d'Allianz Global Investors.

MICROSOFT, TWITTER, SANTANDER...

A nivell empresarial, Microsoft adquirirà una participació d'un 4% del capital de London Stock Exchange (LSE), el gestor de la Borsa de Londres, com a part d'una aliança estratègica a deu anys que han segellat les dues companyies.

A més, Twitter ha anunciat que llançarà aquest dilluns un nou sistema de subscripció que inclou un sistema de verificació, després de diversos ajornaments per part d'Elon Musk.

D'altra banda, Banc Santander ha anunciat aquest dissabte el nomenament de Glenn Hutchins, cofundador i conseller delegat del fons de capital risc Silver Lake, com a nou conseller independent.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 s'ha girat clarament a la baixa després de rebotar un 17% i acostar-se a la mitjana de 200 sessions, situada a nivells de 4.125 punts, aproximadament. El seu primer suport de curt termini apareix als 3.900 enters.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,8% (70,42 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, cedeix un 0,9% (75,42 dòlars). A més, l'euro s'aprecia un 0,3% (1,0562 dòlars) i l'or cedeix un 0,4% (1.803 dòlars). Per la seva banda, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,53% i el bitcoin baixa un 0,7% (16.988 dòlars).

Noticias relacionadas

contador