new york stock exchange, nyse, markets, wall street. photo: herval
Herval ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street registra pujades moderades després de tancar amb pèrdues destacades al primer trimestre de l'any, properes al 5% per al Dow Jones i l'S&P 500 i superiors al 9% per al Nasdaq.

  • 42.906,95
  • -

La bona notícia és que els índexs han mostrat una gran recuperació a les últimes setmanes des dels mínims de principis de març, i van aconseguir tancar el març amb guanys importants, per sobre del 2% per al Dow Jones i superiors al 3% per al Nasdaq. Així, l'S&P 500 va finalitzar el març a nivells de 4.520 punts, un 6% per sota del seu màxim històric de 4.818 punts, registrat el 4 de gener passat.

Els mercats inicien el mes d'abril, que estacionalment sol ser alcista per a la renda variable, amb un 'mur de preocupacions' important. A l'elevada inflació als Estats Units, que ha provocat un canvi de política monetària per part de la Reserva Federal (Fed), s'hi afegeix l'impacte de la guerra a Ucraïna.

Per si això fos poc, la pandèmia de Covid-19 està provocant confinaments massius a la Xina, cosa que anticipa més problemes per a les cadenes globals de subministrament. Un còctel explosiu que amenaça de reduir el creixement econòmic global i pressionar encara més els preus. Així, els inversors temen un escenari d'estanflació (sota creixement i alta inflació) i fins i tot no descarten una recessió a mitjà termini, com anticipa el mercat de bons.

OPORTUNITATS SELECTIVES

En aquest escenari, BlackRock, el gestor d'actius més gran del món, afirma que "el reajustament dels últims mesos ha generat algunes oportunitats en empreses d'alta qualitat, però la selectivitat és vital".

La seva aposta es dirigeix ​​cap a “valors de creixement que puguin generar flux de caixa i siguin resistents a una desacceleració econòmica, empreses de baixa volatilitat que ofereixin dividends atractius que puguin créixer amb el temps, i empreses que puguin beneficiar-se de les perspectives positives dels preus de les matèries primeres".

Les empreses de programari, els gegants de la publicitat en línia i les empreses de pagament figuren en aquesta llista. També els agraden les empreses de semiconductors que "poden obtenir un preu elevat pel producte enmig d'una escassetat mundial".

PER DESGRÀCIA, LA GUERRA A UCRANIA CONTINUA

Malauradament, la guerra a Ucraïna continua causant una catàstrofe humanitària sense precedents a Europa des de la Segona Guerra Mundial. Vladimir Putin es mostra impassible davant l'èxode de 4 milions d'ucraïnes i els analistes consideren que només està guanyant temps en les negociacions de pau per reagrupar les seves tropes i assegurar-se el control de l'est d'Ucraïna, després del seu fallit intent per prendre Kíiv i derrotar Zelenski.

Cal veure com acabarà aquest conflicte bèl·lic, però els experts ja anticipen que, com més duri, més afectarà el creixement global, la inflació i el sentiment dels consumidors.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

INFORME D'OCUPACIÓ

A l'agenda econòmica, l'interès se centra a l'Informe d'Ocupació del març als EUA. El Departament de Treball nord-americà ha confirmat que al març es van crear 431.000 nous llocs de treball, xifra que suposa quedar-se per sota de les 500.000 esperades i de les 678.000 de febrer.

Per tant, la taxa d'atur s'ha reduït fins al 3,6%, amb un total de persones aturades que va arribar als 6 milions.

Els salaris, per part seva, s'han accelerat fins a assolir el 5,6% de taxa interanual, respecte al 5,2% del febrer i el 5,5% esperat. Comparant-lo respecte als sous del mes anterior, han pujat un 0,4%, mantenint el ritme de l'últim informe.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, el Nasdaq 100 "ha confirmat, després de superar la resistència dels 14.340 punts, un doble sòl de llibre", indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"No sabem si hi haurà o no un moviment en el Nasdaq 100 en forma de retrocés temporal al nou suport, abans resistència, dels 14.355 punts. Però si hi hagués, aquesta caiguda encaixaria absolutament dins dels paràmetres normals.

I si finalment la figura de tornada es compleix, llavors cal esperar que el ral·li en curs l'acabi portant cap a nivells de preu propers als 15.750 punts, com a objectiu de pujada mínim teòric”, afegeix aquest expert.

En altres mercats, el barril de cru West Texas es deixa un 1,18% (99,09 dòlars), i el barril Brent perd un 0,84% (103,86 dòlars), mentre que l'euro es deprecia un 0,22% (1,1040 dòlars). A més, l'unça d'or baixa un 1,25% (1.929 dòlars). Finalment, el bitcoin cedeix un 0,43% (45.449 dòlars); i la rendibilitat del bo americà a 10 anys avança fins al 2,45%.

Noticias relacionadas

contador