new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made
44.296,51
  • -
  • -

Wall Street es gira a la baixa després d'haver començat la sessió amb un rebot moderat. Tot això al començament d'una setmana durant la qual els resultats empresarials de les grans companyies del sector tecnològic centraran l'atenció dels inversors.

El mercat va tancar amb signe mixt divendres passat i, de moment, no aconsegueix recuperar les caigudes superiors al 3% que acumulen el Dow Jones i l'S&P 500 al mes d'octubre. En el cas del Nasdaq, la pèrdua mensual és superior al 7%.

Al mercat de matèries primeres, el petroli puja davant els plans de l'Aràbia Saudita d'elevar el seu preu en represàlia per la protesta d'Occident davant el cas Khassogi. El barril West Texas, referència als EUA, avança un 0,19% fins als 69,25 dòlars. Per la seva banda, el barril Brent, referència a Europa, puja un 0,20% fins als 79,93 dòlars. Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,13% respecte al dòlar, fins als 1,1499.

MERCAT DE BONS

Al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa lleugerament fins al 3,18%. En aquest sentit, l'enquesta de gestors de fons elaborada a l'octubre per Bank of America Merrill Lynch indica que els inversors professionals no han canviat la seva visió fonamental sobre el mercat tot i la última correcció de Wall Street. Només en el cas que la rendibilitat d'aquest bo superés el 3,7% es produiria una "rotació" massiva del mercat d'accions al mercat de bons.

"L'augment dels rendiments dels bons a curt termini es tradueix en una major competència pel capital", explica Richard Turnill, director d'Estratègia d'Inversió de BlackRock. En la seva opinió, la política monetària de la Reserva Federal (Fed), que inclou pujades graduals dels tipus d'interès, al costat de les tensions comercials entre la Xina i els EUA, "estan acovardint els inversors i han contribuït a desencadenar la caiguda dels mercats borsaris".

AGENDA ECONÒMICA

Al front macroeconòmic, aquest dilluns s'ha conegut l'índex d'activitat nacional de la Fed de Chicago, que ha baixat fins a 0,17 el setembre. Encara que la dada d'agost s'ha revisat a l'alça fins a 0,28 des de 0,18.

Dimecres, es publicaran els indicadors avançats del sector serveis i de manufactures corresponents al mes d'octubre. També coneixerem la dada de vendes d'habitatges nous de setembre i els inventaris setmanals de cru als EUA, a més del Llibre Beix de la Fed.

Divendres, es publicarà el PIB preliminar del tercer trimestre, que serà la dada més important de la setmana. El consens espera un creixement del 3,3%, després de l'impressionant 4,2% registrat durant el segon trimestre.

ÀSIA I EUROPA ES TENYEIXEN DE VERD

El Vell Continent cotitza amb guanys en cinc de les seves principals índexs (IBEX 35 +0,51%, CAC 40 +0,39%, DAX 30 +0,60%, FTSE 100 +0,79% i PSI 20 +0,48%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX rebota pendent dels seus bancs i la decisió del Tribunal Suprem sobre el pagament de l'impost de les hipoteques.

Les borses asiàtiques s'han vist impulsades pel ral·li de més del 4,5% de les borses xineses. A la resta del continent, altres índexs com el Nikkei japonès avancen un 0,37%, mentre el Kospi sud-coreà ho fa un 0,20% i Singapur, un 0,24%. No obstant això, en la resta de principals borses, el vermell s'ha instal·lat a Tailàndia (-0,22%), Malàisia (-0,41%) i en les borses del Pacífic, l’ASX200 (-0,58%) i l’NZX50 (-1,22%) també cauen aquest dilluns.

Noticias relacionadas

contador