ep archivo   fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20230821105003
EUROPA PRESS - Archivo

Wall Street rebota aquest dilluns després de completar una setmana mixta, marcada pel conflicte a l'Orient Mitjà i l'inici de la temporada de resultats als Estats Units.

  • 39.145,22
  • -

Israel segueix preparant la invasió de la franja de Gaza, mentre els EUA redoblegen els seus esforços perquè la crisi no escali a una guerra regional. El president nord-americà, Joe Biden, ha dit que Hamàs ha de ser eliminat del tot, però alhora ha afegit que “ha d'existir un camí cap a un estat palestí”.

Així mateix, la secretària del Tresor nord-americà, Janet Yellen, ha indicat que "és massa aviat per especular sobre si n'hi haurà conseqüències significatives o no. Depèn de manera important de si les hostilitats s'estenen més enllà d'Israel i Gaza, i aquest és certament un resultat que ens agradaria evitar”.

Per part seva, l'Iran ha tornat a advertir que la guerra es podria expandir i la Xina ha afirmat que l'ofensiva a Gaza va "més enllà de la legítima defensa".

Divendres passat, el preu del petroli es va disparar per la possibilitat que l'Iran s'involucri directament en el conflicte, encara que aquest dilluns el cru Brent cau de manera moderada un 0,11%, fins als 90,79 dòlars.

En qualsevol cas, la incertesa geopolítica s'ha convertit en un llast per a les borses mundials a curt termini, en espera de com evolucionin els esdeveniments durant els propers dies.

TEMPORADA DE RESULTATS

Pel que fa a la temporada de resultats als EUA, nombroses companyies destacades publicaran les seves xifres els propers dies.

Les principals empreses a seguir seran Bank of America i Goldman Sachs (dimarts), Morgan Stanley (dimecres), Tesla i Netflix (dimecres després del tancament), Philip Morris i AT&T (dijous) i American Express (divendres).

VISIÓ DE MERCAT

"L'augment del risc percebut derivat de la component geopolítica influeix de manera determinant, però, com a contrapartida, la probabilitat d'una altra pujada de tipus per part de la Fed ha disminuït", assenyalen Bankinter.

"El mercat va aguantar estoicament, una vegada més, l'augment del risc geopolític i si no va evolucionar més generosament va ser perquè està esperant avaluar els resultats corporatius i comprovar que l'Iran i/o Síria no s'involucren en l'atac a Israel", afegeixen aquests experts.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, l'euro s'aprecia un 0,25% (1,0535 dòlars) i l'unça d'or baixa un 0,55% (1.930 dòlars). Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,706, i el bitcoin rebota un 8% (29.263 dòlars).

Noticias relacionadas

contador