wall street dl us usa stocks shares  dow jones s
Flickr (PD)

Wall Street rebota de forma moderada després de tancar la setmana més baixista des del març, amb pèrdues properes al 3% per al Nasdaq durant les últimes cinc sessions. La pujada en els rendiments dels bons, després de la retallada de la valoració dels Estats Units realitzada per Fitch, va ser el principal factor negatiu per a la renda variable nord-americana.

  • 19.781,48
  • 0,50%

Tot i que cal enquadrar aquesta correcció de curt termini dins de la tendència alcista dels índexs novaiorquesos, que havien tancat el mes de juliol a màxims anuals.

"Va ser l'excusa perfecta per a una saludable presa de beneficis en unes borses que acumulen saldos voluminosos i que el primer semestre de l'any han pujat en 5 dels 6 mesos", argumenten els experts de Bankinter.

"Els inversors encara estan digerint una setmana convulsa, impactada per la rebaixa del ràting a llarg termini dels EUA per part de l'agència Fitch fins a 'AA+'; i en què van comptar amb la publicació de l'informe d'ocupació dels EUA del juliol, que va mostrar una creació de llocs de treball menor a l'esperada", expliquen des de Link Securities.

PRINCIPALS REFERÈNCIES

En aquest context, els inversors descomptaran algunes referències interessants, com ara la publicació de l'IPC dels Estats Units (dijous) i l'índex de preus industrials (divendres).

"Pel que fa a l'IPC, s'espera un augment mensual del 0,2% i, en termes interanuals, que la inflació augmenti del 3% al 3,3%, mentres que s'espera que la inflació subjacent es redueixi una dècima , fins a situar-se al 4,7%, un nivell elevat i allunyat de l'objectiu de la Fed de 2%”, assenyalen des de Link.

En aquest context, la governadora del banc central, Michelle Bowman, ha comentat aquest cap de setmana que seran necessàries "més pujades dels tipus d'interès" per controlar la inflació i rebaixar-la fins al 2%.

TEMPORADA DE RESULTATS

Als Estats Units, a més, la temporada de resultats del segon trimestre està finalitzant. El 84% de les companyies de l'S&P 500 ja han presentat les xifres. Aquest dilluns, serà el torn de Paramount i dimarts presentaran UPS i Eli Lilly. A més, dimecres serà el torn de Disney.

De moment, malgrat que els beneficis empresarials s'han reduït un 7,1%, el consens anticipava una caiguda més gran, del 8,9%.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'actualitat empresarial, Berkshire Hathaway, el hòlding inversor de Warren Buffett, ha obtingut un benefici net de 35.912 milions de dòlars al segon trimestre de l'any, enfront de les pèrdues per valor de 43.621 milions presentades per la companyia durant el mateix període del any passat.

A més, Campbell Soup ha arribat a un acord per a l'adquisició de Sovos Brands, empresa especialista en salses per a pasta i plats congelats, en una operació en efectiu que valora la companyia en 2.700 milions de dòlars (2.451 milions d'euros).

En altres mercats, el petroli Brent cau un 0,4%, fins als 85,90 dòlars. Per part seva, l'euro es deprecia un 0,3%, fins als 1,0978 dòlars.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,10% i l'unça d'or cedeix un 0,3%, fins als 1.970 dòlars. Finalment, el bitcoin baixa un 0,3%, fins als 29.012 dòlars.

contador