New York Stock Exchange, markets, traders, USA, stocks, shares, Wall Street. Photo: Pete Bellis
41.938,45
  • -
  • -

Wall Street rebota després de les vendes moderades de dilluns. Els inversors centren la seva atenció en el tancament del govern nord-americà, que de moment està lluny de solucionar-se; i en la votació al Parlament britànic sobre el Brexit, prevista per a les vuit del vespre, hora espanyola. També en la desacceleració de l'economia xinesa, segons demostren les últimes dades publicades.

A l'àmbit empresarial, aquest dimarts presenten els seus respectius comptes JP Morgan Chase i Wells Fargo, després que Citigroup donés inici a la temporada de resultats dilluns.

En el cas de JP Morgan, l’entitat financera cau més del 2% després d'incomplir les expectatives de benefici del consens per primera vegada durant els últims 15 trimestres.

Per la seva banda, Wells Fargo cau a prop del 2% després de presentar les seves xifres trimestrals. Els inversors penalitzen l'entitat per presentar ingressos inferiors als pronòstics.

En altres notícies destacades, Netflix, la plataforma de continguts en línia, ha anunciat la major pujada de tarifes de la seva història. Les subscripcions s'encariran entre un 13% i un 18% als EUA, tot i que el mercat espera que les pujades afectin altres mercats.

LA XINA I DADES ECONÒMIQUES

Pel que fa a la Xina, la Comissió Nacional de Desenvolupament i Reforma xinesa ha afirmat aquest dimarts que el seu objectiu és "un bon inici" del primer trimestre per la seva economia. Per la seva banda, el primer ministre xinès, Li Keqiang, ha destacat que el seu govern buscarà complir els seus objectius econòmics per 2019.

En matèria macro, l'índex de preus de producció (IPP) va baixar un 0,2% el desembre, encara que en taxa interanual s'ha situat al 2,5%, en línia amb les previsions. A més, l'índex manufacturer Empire State de Nova York ha baixat el gener fins a 3,9 des de 10,9, molt per sota de la dada esperada de 10,75.

Al sector minorista, l'índex Redbook, que mesura l'evolució setmanal de les vendes als comerços, ha baixat un 1,7%, de manera que la seva taxa interanual s'ha reduït fins al 6,7% des del 8,9%.

TANCAMENT DEL GOVERN I ALTRES MERCATS

Sobre el tancament del govern federal, el president Donald Trump segueix mantenint la seva postura que, fins no obtenir finançament per al mur amb Mèxic, no negociarà un acord amb el Congrés. El cost per a l'economia dels EUA supera ja els gairebé 6.000 milions de dòlars que exigeix Trump.

Al mercat de matèries primeres, el petroli avança amb força davant les retallades de producció. El barril West Texas puja un 2,2% fins als 51,62 dòlars. Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,21%, fins als 1,1448 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,69%.

REBOT DEL GAT MORT SEGONS EDWARDS

Segons Albert Edwards, l'S&P 500 ha protagonitzat un rebot "del gat mort" (dead cat bounce) des dels mínims anuals de 2018, registrat el passat 26 de desembre als 2.346 punts. Segons les previsions que maneja, les resistències dels 2.600 o dels 2.650 punts actuaran com un fre per al principal indicador borsari a nivell mundial, que posteriorment protagonitzarà una altra fuetada baixista.

"Una combinació de dades d'ocupació als EUA millors del que s'esperava i el que només puc descriure com l'abjecta capitulació del president de la Fed, Powell, ha portat a una recuperació en les accions des de nivells profundament sobrevenuts", afirma Edwards al seu informe de mercats, en referència al canvi de to de Powell del passat 4 de gener, ratificat aquesta mateixa setmana, i que ha provocat un fort rebot a la Borsa de Nova York.

En la seva opinió, la creença que l'actual correcció de Wall Street encaixa dins d'una continuació del mercat alcista que es va iniciar el 2009 està totalment equivocada.

Noticias relacionadas

contador