dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street cotitza amb un rebot aquest dilluns després de posar fi a una setmana de pèrdues, liderades pels valors tecnològics, que van portar el Nasdaq 100 i l'S&P 500 a perdre els suports de 14.432 i 4.200 punts, respectivament. Durant les properes sessions, els inversors tindran davant seu una bateria de referències, entre les quals destaquen la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed) i els resultats d'Apple.

  • 19.761,74
  • 0,40%

"Els mercats nord-americans van tenir dificultats i van acabar a la baixa per segona setmana consecutiva, a més de tancar als seus nivells més baixos des del maig, en un senyal que la resiliència mostrada a la primera meitat de l'any ara està començant a enfonsar-se", explica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

En renda variable, la falta de gana dels inversors, els resultats mixtos de les grans tecnològiques i els decebedors resultats de les grans petrolieres van pesar encara més sobre l'S&P 500 a la setmana passada, segons afirma Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"L'índex va caure en 4 de 5 sessions i va retrocedir més del 2,50% durant el transcurs de la setmana passada. Ara estem molt per sota de la mitjana mòbil de 200 sessions i per sota de la principal reculada de Fibonacci del 38,2%, que se situa a prop del nivell de 4.180 i que indica que l'S&P500 ha entrat a la zona de consolidació baixista a mitjà termini”, afegeix l'experta.

LA CLAU: LA DECISIÓ DE LA FED

La reunió de tipus de la Fed que comença aquest dimarts i dimecres donarà a conèixer la seva decisió, és la referència clau de la setmana.

El mercat descompta, amb una probabilitat del 98,6%, segons l'eina FedWatch, de CME Group, que el banc central nord-americà farà una pausa i mantindrà els tipus a la forquilla compresos entre el 5,25% i el 5,5% .

"Després de dur a terme una pausa el setembre, la Reserva Federal sembla estar disposada a prendre una decisió similar aquesta setmana, tot i que encara té una pujada de tipus més a la seva guia per a aquest any, que els mercats ara semblen estar considerant per al desembre", afegeix Hewson.

Tot i això, serà determinant el que digui el FOMC sobre possibles futurs moviments i sobre com veuen l'economia i la inflació nord-americanes. "Qualsevol indicació que una nova alça de tipus 'segueix en cartera' provocaria noves tensions als mercats. En sentit contrari, si la Fed dona a entendre que el procés d'alces de tipus ha finalitzat, els inversors en bons i accions ho celebraran amb alces", assenyalen a Link Securities.

REFERÈNCIES DESTACADES

A més de la Fed, l'agenda econòmica de les properes jornades està carregada de dades que cal tenir en compte. Aquest dimarts es donarà a conèixer la confiança del consumidor dels Estats Units, mentre que dimecres serà el torn del PMI i ISM manufacturers de l'octubre.

Una altra de les claus de la setmana és l'ocupació, ja que també dimecres es publicaran l'enquesta d'ofertes de treball i rotació laboral (JOLTS), així com les dades d'ocupació privada de la consultora privada ADP, avantsala de l'informe oficial del mercat laboral (divendres).

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla corporatiu, i dins de la temporada de resultats, aquest dilluns s'ha confessat davant del mercat McDonald's, que ha guanyat un 17% més al tercer trimestre gràcies a la pujada de preus, i dijous, després del tancament, la atenció se centrarà en Apple.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,96% (83,94 dòlars) i el Brent cedeix un 1,67% (88,95 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,37% (1,0603 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,64% (2.011 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 4,896% i el bitcoin puja un 0,39% (34.726 dòlars).

contador