- Els bancs es mouen en positiu després de fortes pèrdues les últimes setmanes
- Deutsche Bank, principal culpable del sentiment negatiu, rebota des de mínims històrics
El sector financer dóna treva als principals índexs de la Zona Euro, que cotitzen amb alces moderats a mitja sessió. L'IBEX-35 es mou per sobre dels 8.700 punts després de tres caigudes consecutives en les quals s'ha deixat gairebé un 3%.
- 73,01$
- -2,87%
- 15,55€
- -0,99%
- 11.617,90
- -0,80%
El sector bancari europeu segueix despertant dubtes, especialment en el cas del Deutsche Bank. El gegant alemany ha fet saltar les alarmes per enèsima vegada, movent novament el focus cap a la malmesa salut del sector financer. Les accions del banc d'inversió reboten aquest dimecres des de mínims històrics, amb alces del 2%.
Aquest repunt s'ha traslladat també a la borsa espanyola, on Santander i BBVA pugen al voltant d'un 1%, encara que la resta d'entitats cotitza amb signe mixt. El valor més destacat del dia, però, és Técnicas Reunidas, que es dispara més d'un 5% coincidint amb una millora en la recomanació per part de Goldman Sachs. Les metal·lúrgiques ArcelorMittal i Acerinox, juntament amb Repsol i Telefónica, també destaquen entre els valors amb millor comportament de l'IBEX-35.
Les borses compten amb pocs al·licients per pujar excepte l'atractiu de comprar a preus atractius després de les recents retallades
A la resta d'Europa, els principals índexs es mouen amb un signe i una intensitat similars a l'IBEX, en una jornada en què encara no es dissipen els dubtes sobre el sector bancari i no hi ha grans referències macro, de manera que "les borses compten amb pocs al·licients per pujar excepte l'atractiu de comprar a preus atractius després de les recents retallades", segons els analistes de Bankinter.
L'IRAN ALLUNYA LES POSSIBILITATS D'ACORD A L'OPEP
D'altra banda, en el mercat del petroli es manté l'esperança que en la reunió de l'OPEP es pugui arribar a un acord per congelar la producció de cru. No obstant això, els futurs de l''or negre' van tornar a caure dimarts al voltant d'un 3%, a causa de les tensions entre l'Aràbia Saudita i l'Iran, que es mostra reticent a retallar la seva producció. En aquesta sessió de dimecres, els futurs del Brent arrenquen amb pujades del 0,3% i cotitza a 46,66 $ el barril.
A Àsia, els mercats han tancat amb caigudes generalitzades tot i el tancament en positiu dels Estats Units. El Nikkei japonès ha estat un dels pitjors índexs de la sessió, retrocedint un 1,31%.
Des del punt de vista macroeconòmic, avui dimecres s'ha presentat a Alemanya l'índex Gfk de clima de consum, que ha llançat una dada pitjor del que s'esperava en caure per tercer mes consecutiu a causa del Brexit i de l'amenaça terrorista. Es situa així en 10,2 punts, dues dècimes menys que a l'agost.
A més, als EUA es publica la dada sobre comandes de béns no peribles corresponent al mes d'agost i els inventaris de cru de l'AIE. A això li acompanyaran les declaracions de diversos membres de la Reserva Federal dels EUA (Fed), entre ells la presidenta, Janet Yellen, a la qual seguirà el discurs del president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi.