• Les borses asiàtiques han caigut més en un primer moment, però després s'han recuperat
  • Tòquio ha qualificat aquesta actuació com "una amenaça greu i sense precedents"
kimjongun

Els actius refugi seran, al llarg de la jornada d'aquest dimarts, els grans 'beneficiats' del llançament del nou míssil de Corea del Nord cap a territori japonès. Una acció que Tòquio ha qualificat com "amenaça greu i sense precedents" i que, tal com indiquen els experts als seus informes, va provocar una fugida dels inversors cap als actius considerats segurs.

"Els inversors optaran per 'fugir' cap a l'or, el ien japonès, i els bons alemanys i nord-americans", expliquen els experts de Link Securities al seu informe diari.

La nova actuació de Corea del Nord ha tornat a tensar les complicades relacions internacionals i, amb això, ha posat de nou en alerta màxima els mercats. Cinc han estat les reaccions més acusades a la seva nova maniobra militar:

- Els futurs de Wall Street: els futurs d'accions d'Estats Units estan caient mig punt percentual després que aquest dilluns les borses tanquessin a l'altre costat de l'Atlàntic pràcticament planes. Igual que els futurs europeus (que han arrencat el dia amb caigudes del 0,7%. Les borses ara en perden un 1%), els inversors estan recollint aquesta última maniobra de Corea del Nord amb preocupació als Estats Units.

- El ien japonès: el ien s'ha beneficiat de nou del seu paper d'actiu refugi i s'ha apreciat fins al seu millor canvi des del 20 d'abril, per sobre dels 108,500 unitats contra el dòlar.

- El franc suís: el franc suís, per la seva banda, l'altra moneda que gaudeix d'estatus de 'safe haven', s'ha impulsat fins a màxims d'un mes i es canvia per sota dels 0,9500 francs contra la moneda dels Estats Units.

- Els mercats asiàtics: els mercats asiàtics han perdut terreny però és cert que no amb la força que es podria esperar. El Nikkei s'ha deixat un 0,43% i les retallades han estat del 0,5% de mitjana. El Kospi de Corea del Sud va caure fins a un 1,44% i el Nikkei va arribar a perdre un 0,9% abans de recuperar-se.

- L'or segueix pujant: suma un 0,74% en aquests moments després de pujar aquest dilluns i arribar als 1.300 dòlars/unça, màxims d'onze mesos. La baixada del dòlar respecte a l'euro, que viu el seu particular ral·li després de Jackson Hole i ha superat els 1,20, estan impulsant també les alces al metall preciós.

Noticias relacionadas

contador