Wall Street obre la jornada de dimecres amb lleus pujades i amb l'estratègia d''esperar i veure' fins que no es publiquin les dades d'inflació de maig als Estats Units, que es coneixeran aquest dijous i que s'han convertit en la nova obsessió dels traders.
- 42.906,95
- -
Ningú parla d'una altra cosa al mercat des de fa setmanes. "Demà és el dia gran de la setmana. Als EUA es publica l'IPC. El consens estima que arribarà al 4,7% enfront del 4,2% anterior. És un avanç rellevant. Qualsevol xifra que superi aquesta estimació, encara que sigui per estret marge, pressionarà a l'alça la TIR (rendibilitat) dels bons i pesarà sobre les borses", afirmen des de Bankinter.
La 'batalla' entre els que anticipen un repunt de la inflació més perillós del que s'esperava i els que defensen que la pujada dels preus serà transitòria es lliura mentre la renda variable nord-americana cotitza a prop de màxims històrics.
De moment, la Fed ha aconseguit calmar els mercats amb la seva estimació d'un repunt transitori de la inflació. Encara que algunes 'mans fortes' prefereixen esperar a conèixer les dades per treure conclusions. A més, la Fed es reunirà la setmana que ve i molts operadors prefereixen conèixer els seus comentaris abans de posicionar-se.
A nivell geopolític, continua la polèmica per l'origen de la pandèmia de la Covid-19. Un informe realitzat per un laboratori nacional del govern dels Estats Units va concloure que la hipòtesi d'una fugida de virus des d'un laboratori xinès a Wuhan és plausible i mereix una major investigació, segons ha publicat The Wall Street Journal.
A més, el Senat nord-americà ha aprovat aquest dimarts un dels més grans projectes de llei industrial de la història de país, en un esforç bipartidista per garantir que segueixi sent competitiu davant la Xina com una de les potències tecnològiques del món.
D'altra banda, el Banc Mundial ha revisat a l'alça les seves previsions de creixement per a l'economia global, que creixerà aquest any un 5,6% i un 4,3% el 2022. Això suposa el major ritme d'expansió després d'una recessió durant els últims 80 anys a causa del rebot de les economies avançades, liderades pels Estats Units.
Pel que fa a l'aspecte tècnic dels índexs nord-americans, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, destaca que "mentre no tinguem un tancament de l'S&P 500 per sota de l'últim mínim creixent, en aquest moment als 4.056 punts, no tindrem el més mínim senyal de debilitat dins de l'actual tendència alcista. És més, tot apunta que en qualsevol moment l'índex pot aconseguir batre amb èxit els màxims històrics (4.238), situant-se per enèsima vegada en el que coneixem com pujada lliure absoluta".
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,41%, fins als 70,34 dòlars. L'euro s'aprecia un 0,35% i es canvia a 1,2214 dòlars, mentre l'unça d'or puja un 0,18%, fins als 1.897 dòlars. I la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,479%. Finalment, el bitcoin puja un 6,26%, fins als 34.910 dòlars.