claridafed

Wall Street registra guanys moderats després les noves dades del mercat laboral i amb la vista posada ja en l'informe d'ocupació de demà. Durant una setmana que està sent típicament estiuenca, amb poc moviment i escàs volum, el mercat segueix a l'espera de nous catalitzadors que justifiquin les valoracions exigents de la renda variable nord-americana.

  • 43.297,03
  • -

Els inversors van decidir vendre aquest dimecres, excepte al sector tecnològic, després d'una decebedora dada d'ocupació de la consultora ADP i de les paraules de Richard Clarida.

El vicepresident de la Fed va comentar que veia certs riscos a l'alça en les expectatives d'inflació i que, a causa de l'actual nivell de preus, que encaixa en el nou objectiu flexible de la FED, i amb la previsió d'assolir els objectius econòmics abans de finalitzar 2022, la Fed iniciés les pujades de tipus d'interès el 2023.

"Aquests comentaris s'uneixen als abocaments per Bullard i Waller, que aquesta mateixa setmana adduïen la necessitat d'iniciar la normalització de la política monetària i de reduir progressivament els estímuls ja durant el quart trimestre", destaquen els analistes de Renta 4.

Recordem que el mercat espera algun tipus d'anunci sobre aquest tema durant el simposi de política monetària organitzat tots els anys per la Fed a Jackson Hole, a finals d'agost.

A l'actualitat de la jornada, s'han publicat les dades d'atur setmanal als EUA. Les peticions setmanals d'atur han baixat fins a 385.000 des de 400.000, en línia amb el que s'esperava.

Per divendres, el consens espera la creació d'uns 776.000 llocs de treball i una pujada del 0,3% en el salari mitjà per hora treballada.

A nivell empresarial, Uber, la plataforma en línia de transport, cau en borsa després d'inclumplir les previsions de consens amb els seus resultats.

Sobre l'estratègia d'inversió, des de la gestora d'actius Eurizon han identificat "quatre factors que estan actuant com vents en contra" per als mercats.

Aquests analistes destaquen la reacceleració de les infeccions per la Covid, la reducció del poder adquisitiu causada per la inflació, l'enduriment de les condicions financeres a la Xina i la perspectiva d'una Reserva Federal (Fed) menys acomodatícia.

Tot i això, expliquen que "es tracta d'una combinació que implica cert grau d'incertesa a curt termini, però que en definitiva s'ha de resoldre de manera positiva".

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,3%, fins als 68,36 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,1% i es canvia a 1,1834 dòlars. I l'unça d'or cau un 0,1%, fins als 1.813 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins a l'1,192%. Finalment, el bitcoin cau un 2,8%, fins als 38.562 dòlars.

Noticias relacionadas

contador