cbasia9 short1
11.953,20
  • 160,60
  • 1,36%

Jornada d'alces a les borses asiàtiques, tot i que aquestes han estat contingudes. La cautela s'ha imposat també en aquest mercat a l'espera del que acabi passant finalment durant aquesta trobada entre Xi Jinping, president de la Xina, i Donald Trump, president dels Estats Units, que se celebrarà a finals de la setmana que ve. Aquesta reunió continua centrant l'atenció dels inversors.

Els analistes, en general, no tenen massa esperances d’aquesta trobada, especialment després que el vicepresident nord-americà, Mike Pence, hagués refredat les expectatives. "Les dues parts semblen estar increïblement confoses", va dir a CNBC, Andrew Collier, director general d'Orient Capital Research. Quant als Estats Units, va subratllar que durant l'últim parell de setmanes s'estan veient estratègies i declaracions contraposades sobre la Xina, mentre que el gegant asiàtic tampoc sembla tenir clar com afrontar les negociacions.

Amb tot, el Nikkei puja un 0,65% aquest dijous, mentre que el Topix a avança un 0,6%. Les accions del banc del Japó, Mitsubishi UFJ Financial Group, han caigut un 2,5% després que The New York Times informés que els fiscals nord-americans estan investigant el seu sistema de préstecs per rastrejar el possible rentat de diners.

Els moviments a Tòquio s’han produït després que els preus al consumidor del Japó pugessin un 1,0% interanual, en línia amb les expectatives dels economistes enquestats per Reuters.

A Austràlia, l'índex ASX 200 ha pujat un 0,9% mentre que el Kospi de Corea del Sud ha caigut un 0,36%.

Noticias relacionadas

contador