- 257,68
- 0,68%
Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat aquest dimecres amb pujades generalitzades, i amb la mirada fixa en què és la gran referència de la jornada i de la setmana: la inflació dels Estats Units. I és que de l'evolució dels preus dependrà el camí que segueixi la Reserva Federal (Fed) al seu cicle d'enduriment monetari. De moment, el mercat descompta una nova pujada dels tipus de 25 punts bàsics a la reunió del maig.
Però els experts insisteixen a remarcar que tot depèn de l'IPC. Per això els inversors internacionals romanen molt pendents dels EUA.
Entre les borses asiàtiques, el millor exercici aquest dimecres ha estat el dels mercats japonesos. El Nikkei 225 ha pujat un 0,57% i ha acabat als 28.082,7 punts, i el Topix ha repuntat un 0,76% per acabar als 2.006,9 punts, mentre els operadors seguien assimilant l'índex de preus a la producció i les comandes de maquinària japonesos.
En concret, l'índex de preus a la producció del Japó va pujar un 7,2% al març respecte a l'any anterior, per sobre de les expectatives d'un augment del 7,1%, però per sota de la lectura anterior del 8,2% registrada al febrer. En taxa intermensual, la dada s'ha mantingut sense canvis.
D'altra banda, al febrer les comandes de maquinària van augmentar el 9,8% interanual, per sobre de les previsions que apuntaven una pujada del 2,9% i per sobre també de la lectura anterior del 4,5%. La dada intermensual del febrer va caure un 4,5%.
A Corea del Sud, el Kospi ha acabat pràcticament pla, amb un avanç del 0,11%, després de conèixer-se la dada de la taxa d'atur, que ha escalat al 2,7% al març, des del 2,6% del febrer, mentre que a Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,47% fins als 7.343,9 punts.
L'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 0,87%, i a la Xina continental, el Shanghai Composite ha avançat un 0,5%, mentre que el Shenzhen Component ha baixat un 0,1%.