dl china beijing street scene outdoor prc peoples republic of china pb
Sharecast / Yinan Chen via Pixabay

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat aquest dilluns amb pujades, animades per la reobertura de la Xina. I és que aquest cap de setmana que han eliminat definitivament les quarantenes els viatgers que arriben al país, fet que suposa el final a la política 'zero-Covid' que havia mantingut el gegant asiàtic des de l'inici de la pandèmia.

El Kospi sud-coreà ha pujat un 2,51%, liderant els guanys a la regió, mentre que el Kosdaq ha guanyat un 1,48%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha avançat un 1,46% el primer dia de negociació després de la reobertura de la Xina. Cal destacar que al selectiu els valors tecnològics han estat els que han liderat els guanys, juntament amb els de viatges i consum. Destaca la pujada que ha experimentat Alibaba, del 8%, després que el fundador d'Ant Goup, Jack Ma, renunciés al control de l'empresa. I és que cal recordar que Ant Group és una filial d'Alibaba que té una participació del 33% en l'empresa de tecnologia financera.

A la Xina continental, el Shanghai Composite ha guanyat un 0,6% i el Shenzhen Component, un 0,62%. Per la seva banda, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,6%, mentre els inversors assimilaven les dades sobre permisos de construcció a Austràlia, que han estat significativament inferiors al previst al novembre (ha caigut un 9% en comparació amb el mes anterior, mentre que el consens esperava una retallada de l'1%).

Els mercats japonesos han estat tancats perquè són festius del Dia de la Majoria d'Edat.

Noticias relacionadas

contador