dl china stock market share trading peoples republic of china prc peoples bank of china pboc chinese yuan renminbi cny cash graphic
Sharecast graphic / Josh White
40.580,76
  • 506,07
  • 1,26%

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat amb pujades aquest divendres, seguint l'estela que va marcar Wall Street després de conèixer noves dades que apunten que la inflació dels EUA s'està refredant. Aquest dijous es publicava l'índex de preus a la producció, que ha donat senyals nous en aquest sentit.

En concret, l'índex de preus a la producció del març, que mesura els preus pagats per les empreses i sol ser un indicador avançat de la inflació al consum, va baixar el 0,5% intermensual als Estats Units. Aquesta notícia ha provocat que les borses de la regió tanquin la setmana en verd.

Així, el Nikkei 225 japonès ha liderat els guanys a la regió en guanyar un 1,2% per acabar el dia als 28.493,47 punts, mentre que el Topix ha avançat un 0,54% per tancar als 2.018,72 punts. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,51% i s'ha acabat la setmana als 7.361,6 punts.

A Corea del Sud, el Kospi ha avançat un 0,38%, fins als 2.571,49 punts, i el Kosdaq ha pujat un 1,07%, fins als 903,84 punts, després que Corea del Nord emetés un comunicat sobre el seu últim llançament de míssils a les aigües entre Corea i el Japó.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,44%, mentre que a la Xina continental, el Shanghai Composite ha avançat un 0,59% i el Shenzhen Component, un 0,5%.

Cal destacar també a la regió que aquest divendres l'Autoritat Monetària de Singapur ha decidit mantenir sense canvis la seva política monetària. Al comunicat, el banc central ha dit que "mantindria la taxa d'apreciació prevalent" de la seva banda de política de tipus de canvi efectiu nominal del dòlar de Singapur.

El banc central gestiona la política monetària mitjançant la fixació del tipus de canvi, en comptes dels tipus d'interès. "No hi haurà canvis en la seva amplitud ni al nivell en què se centra. Aquesta política seguirà reduint la inflació importada i contribuint a frenar les pressions dels costos interns", ha apuntat el banc central.

De fet, espera que la inflació subjacent a Singapur, que es manté als nivells més alts dels últims 14 anys, segueixi així durant els propers mesos i se suavitzi progressivament a la segona meitat de l'any.

D'altra banda, el Ministeri de Comerç i Indústria de Singapur ha anunciat que el producte interior brut (PIB) va créixer el 0,1% interanual al primer trimestre del 2023, segons les estimacions avançades. Aquesta xifra és inferior al creixement del 2,1% del període anterior i també al que esperava el consens, que havia pronosticat un creixement del 0,6% en comparació amb el de fa un any. En comparació amb el trimestre anterior, l'economia es va contreure un 0,7%.

Noticias relacionadas

contador