ep archivo   bandera de japon
EUROPA PRESS - Archivo
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Les accions d'Àsia-Pacífic han deixat guanys aquest dimarts, ja que les accions de Taiwan han liderat els avenços entre els principals mercats de la regió. Al front macroeconòmic, destaquen les dades del producte interior brut (PIB) del Japó, que s'ha contret a un 5,1% de gener a març, segons han mostrat dimarts les dades de govern.

En termes desestacionalitzats, el producte interior brut nipó del gener-març va caure un 1,3% en termes intertrimestrals, lleugerament per sota de les expectatives d'un sondeig de Reuters d'un descens de l'1,2%. Això es deu al fet que el ressorgiment de les infeccions de la Covid al país va trencar dos trimestres de creixement consecutiu. El Nikkei 225 ha registrat sòlids guanys, en pujar un 2,24%, mentre que l'índex Topix ha avançat un 1,64%.

L'atenció dels inversors se centra en el Taiex de Taiwan, que ha pujat un 4,93% en les operacions de dimarts a la tarda. Aquests guanys s'han produït després d'una caiguda de gairebé el 3% dilluns, enmig dels temors d'infeccions per coronavirus al país.

A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha pujat un 1,25%. Les accions de la Xina continental han estat mixtes, amb el compost de Xangai pujant lleugerament, mentre que el component de Shenzhen ha baixat un 0,2%.

El Kospi de Corea de Sud ha pujat un 1,26%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha pujat un 0,61%. Les actes de la reunió de política monetària de maig del Banc de la Reserva d'Austràlia, publicades dimarts, han mostrat que el consell del banc central considerava improbable que es complissin les condicions per a una pujada de tipus "fins al 2024 com a molt aviat".

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha pujat un 1,38%.

Noticias relacionadas

contador