nikkei portada subidas

Els mercats d'Àsia-Pacífic han registrat alces generalitzades aquest dimarts, després que l'S&P 500 i el Nasdaq Composite tanquessin a màxims històrics durant la nit, amb el Nikkei i el Topix del Japó aconseguint nous rècords de tots els temps.

El Nikkei 225 puja un 2,36%, fins als 41.744,86 punts, aconseguint un nou màxim, mentre que el Topix també avança de forma destacada (+1,34%) i arriba igualment a nous màxims de tots els temps (2.906 punts).

El Kospi de Corea del Sud puja un 0,23%, mentre que les accions de Samsung Electronics avancen moderadament tot i que el sindicat més gran de la companyia va continuar la vaga de tres dies a la recerca de millors salaris. Hyundai, per altra banda, va aconseguir un acord salarial temptatiu amb el seu sindicat, evitant una vaga. Les accions de Hyundai cauen un 3,53%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong puja un 0,4%, mentres que el CSI 300 avança un 0,68%.

El gegant xinès de vehicles elèctrics BYD està llest per invertir 1.000 milions de dòlars a Turquia per obrir una planta amb una capacitat anual de 150.000 vehicles, segons va anunciar dilluns el ministre d'Indústria i Tecnologia de Turquia, Mehmet Fatih Kacir.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia puja un 0,83% tot i que el sentiment del consumidor del país per al juliol va caure un 1,1% en comparació amb un augment de l'1,7% al mes anterior. La confiança empresarial d'Austràlia va pujar 6 punts, fins a +4, segons el National Australia Bank.

Els inversors esperen amb interès les paraules d'avui de Jerome Powell davant el Comitè Bancari del Senat i la propera publicació de l'IPC dels Estats Units dijous. Per part seva, les dades d'inflació de la Xina de dimecres proporcionaran informació sobre l'estat de la recuperació econòmica del país.

Noticias relacionadas

contador