yellow crane tower
40.912,37
  • -1,28
  • 0,00%

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat en verd aquest dilluns, després de les dades sobre habitatge que s'han conegut a la Xina i a l'espera de més resultats empresarials a Wall Street, on aquesta setmana continuen rendint comptes grans bancs com Goldman Sachs, Bank of America o Morgan Stanley, i també altres empreses importants com Netflix o Tesla.

Els informes de resultats trimestrals donaran llum sobre la salut general del sector financer nord-americà després de la fallida del Silicon Valley Bank, i també podrien ser una pista sobre com influirà en el cicle d'enduriment de la Reserva Federal (Fed).

En espera que es coneguin aquestes xifres, a Àsia els millors mercats han estat els de la Xina. El Shanghai Composite ha liderat els guanys a la regió amb pujades de l'1,15% abans de l'informe sobre el producte interior brut del país que es coneixerà aquest dimarts. Els economistes esperen un augment interanual del 4% per al primer trimestre del 2023, superior al del darrer trimestre de l'any passat.

Mentrestant, els inversors han anat obrint boca amb les dades sobre els preus de l'habitatge a la Xina, que han registrat al març la pujada mensual més gran en 21 mesos. Tot i que van caure un 0,8% interanual (la caiguda més baixa des del juny del 2022, quan la lectura va caure un 0,5% interanual), a cota intermensual s'ha elevat un 0,5% enfront del 0,3% del febrer.

A més, al país el Banc Popular de la Xina (PBoC) ha decidit mantenir sense canvis la facilitat de crèdit a mitjà termini a un any al 2,75%. També ha injectat liquiditat per valor de 170.000 milions de iuans, per sota del consens del mercat, que esperava 220.000 milions de iuans, i per sobre de l'import de venciment de 150.000 milions de iuans.

Segons els experts de Pantheon Macroeconomics, els responsables polítics "són conscients del perill que una política monetària excessivament laxa pugui comportar problemes d'endeutament més endavant". Tot i això, creuen que "la recuperació, que s'amplia gradualment, és prou prometedora perquè el PBoC mantingui els tipus estables al segon trimestre".

Per part seva, el Shenzhen Component ha pujat un 0,1%, mentre que l'índex Hang Seng de Hong Kong ha avançat un 0,74% aquest dilluns.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,22%, mentre que al Japó el Nikkei 225 ha avançat un 0,14% i el Topix, un 0,4%. Cal destacar que el país nipó aquest cap de setmana hi ha hagut un atemptat fallit contra el primer ministre japonès, Fumio Kishida. L'incident es va produir dissabte, només nou mesos després que l'exprimer ministre Shinzo Abe fos assassinat mentre pronunciava un discurs de campanya a Nara.

A Corea del Sud, el Kospi ha aconseguit esborrar les pèrdues que registrava i s'ha anotat guanys del 0,2%, mentre que el Kosdaq ha pujat un 0,5%.

contador