ep archivo   el presidente de la reserva federal de estados unidos fed jerome powell
RESERVA FEDERAL DE EEUU - Archivo

El president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, ha reiterat aquest dimecres que el banc central nord-americà necessita veure "més bons informes d'inflació" abans de començar a retallar els tipus d'interès, tot i que ha reconegut que l'actual política monetària del organisme “és restrictiva”.

"El tipus neutral deu haver pujat almenys a curt termini. La política actual de la Fed es considera restrictiva". Així ho ha manifestat al Congrés dels EUA davant el Comitè de Serveis Financers de la Cambra de Representants.

Durant la seva compareixença, i davant les preguntes dels representants sobre la supervisió dels bancs, el titular de la Fed també ha dit que saben que han d'"adaptar les proves d'estrès bancari amb el temps. El més important és encertar en la proposta de capital bancari".

Cal recordar que Powell va presentar l'informe semestral de política monetària al Senat aquest dimarts on va expressar que mantenir els tipus alts durant massa temps podria posar en perill el creixement econòmic.

"Reduir la restricció de la política massa tard o massa poc podria afeblir indegudament l'activitat econòmica i l'ocupació", va comentar.

Alhora, ha assenyalat que l'organisme necessita "més dades bones" en matèria d'inflació per poder iniciar les retallades dels tipus d'interès.

"El Comitè ha declarat que no esperem que sigui apropiat reduir el rang objectiu per a la taxa de fons federals fins que hàgim guanyat més confiança que la inflació s'està movent de manera sostenible cap al 2%. Les dades entrants per al primer trimestre d'aquest any no van donar suport a aquesta confiança més gran. No obstant, les lectures d'inflació més recents han mostrat alguns avenços modestos, i més dades bones enfortirien la nostra confiança", destacava.

El mercat descompta que la Fed comenci a retallar les taxes al setembre i probablement segueixi amb una altra reducció d'un quart de punt percentual per a finals d'any. Tot i això, els membres del FOMC en la reunió de juny en van indicar només una baixada.

Noticias relacionadas

contador