powellcbapuesta1

El president de la Reserva Federal, Jerome Powell, ha reiterat aquest dijous que veu "probable" que les baixades de tipus comencin en algun moment d'aquest any, però que el banc central necessita "més confiança" que la inflació s'acosta de manera sostinguda a l'objectiu del 2%.

Durant el seu segon dia de discurs sobre l'Estat de l'Economia i la Política Monetària, en aquesta ocasió davant del Comitè de Banca, Habitatge i Assumptes Urbans del Senat dels EUA, el titular de la Fed ha tornat a insistir que “les retallades de dependran de la trajectòria de l'economia".

"El Comitè no espera que sigui apropiat reduir el rang fita fins que hagi guanyat més confiança que la inflació s'està movent de manera sostenible cap al 2%", ha repetit Powell.

A més, ha advertit que flexibilitzar la política monetària massa aviat o massa "podria donar lloc a una reversió dels avenços que hem observat a la inflació i, en última instància, requerir una política encara més restrictiva perquè la inflació torni al 2%". Mentre que fer-ho tard o poc "podria afeblir indegudament l'activitat econòmica i l'ocupació".

Per això, ha afirmat que "si l'economia es comporta com s'espera, pensem que la política restrictiva començarà a eliminar-se acuradament al llarg d'aquest any".

Així mateix, ha reafirmat el compromís de la Fed de tornar la inflació al 2% i mantenir ancorades les expectatives a llarg termini. "El restabliment de l'estabilitat de preus és essencial per establir les bases per aconseguir la màxima ocupació i l'estabilitat dels preus a llarg termini".

La Reserva Federal celebrarà una nova reunió de política monetària els dies 19 i 20 de març, i el mercat descompta que mantingui els tipus d'interès a la forquilla compresa entre el 5,25% i el 5,5% i que les primeres baixades no arribin fins al juny.

contador