dl tokyo japan crossing street people business commuters offices scene yen japanese jpy nikkei topix pb
Sharecast / Sofia Terzoni via Pixabay

Tancament mixt a les borses d'Àsia després del to agressiu de diversos membres de la Reserva Federal (Fed). El Kospi sud-coreà ha tancat gairebé pla (+0,05%) i el Nikkei del Japó ha estat tancat per festiu. En negatiu, l'ASX australià, el Hang Seng de Hong Kong i el Shanghai Composite xinès han finalitzat amb pèrdues moderades.

  • 38.925,63
  • 2,79%

La Fed es planteja apujar els tipus d'interès per sobre del 5% i mantenir-los en aquest nivell durant un temps, segons han confirmat Mary Daly, presidenta de la Fed de San Francisco, i Raphael Bostic, president de la Fed d'Atlanta.

Per a Daly, la Fed hauria de pujar els tipus per sobre del 5% i mantenir-los en aquest nivell durant una temporada. Actualment, el preu dels diners als Estats Units es troba al 4,25%-4,50%.

D'una manera semblant, el president de la Fed d'Atlanta, Raphael Bostic, ha comentat que la Fed hauria de pujar els interessos per sobre del 5% durant el primer trimestre i mantenir-los en aquest nivell durant un temps per comprovar els efectes d'una política monetària més restrictiva.

Wall Street va tancar amb signe mixt, amb l'S&P 500 a territori negatiu, després d'aquests comentaris i després d'una obertura alcista superior a l'1% per al principal índex borsari nord-americà.

En altres notícies destacades, la Xina ha pres represàlies contra els controls imposats als ciutadans pel Japó i Corea del Sud aplicarà a aquests dos països restriccions d'entrada associades a la Covid-19.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,9% (73,93 dòlars) i el Brent cedeix un 1% (78,89 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,07% (1,0736 dòlars) i l'unça d'or baixa un 0,04% (1.877 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 3,55% i el bitcoin cedeix un 0,2% (17.200 dòlars).

Noticias relacionadas

contador