Wall Street obre amb pèrdues moderades després dels guanys de les dues primeres jornades de la setmana. Els índexs novaiorquesos segueixen recuperant terreny, mentre els inversors es pregunten si continuarà el ral·li de curt termini iniciat des dels mínims de mitjans de maig.
- 43.870,35
- -
En aquest sentit, els experts de Bank of America afirmen que "el pessimisme extrem afavoreix un ral·li alcista a curt termini", ja que el seu indicador 'Alcista-Bajista' ha baixat fins a 0,4 vegades, fet que assenyala un "sentiment baixista extrem", que alhora ha activat un clar senyal de compra per al curt termini.
Això vol dir que el mercat baixista s'ha acabat? Per a aquests experts, res més lluny de la realitat. Perquè fins i tot si l'S&P 500 rebotés fins als 4.400 punts, consideren que seria una clara oportunitat per "obrir posicions curtes" o continuar reduint el risc a les carteres.
Segons la seva opinió, el mercat baixista no s'acabarà fins que la Fed canviï la seva política monetària, cosa que no passarà fins que l'economia nord-americana comenci a destruir ocupació.
L'S&P 500 ESTIRÀ EL SEU REBOT
Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 va superar a finals de maig la resistència dels 4.090 punts. "Estarem molt pendents d'un tancament per sobre dels 4.177 punts. Aquest seria el senyal que ens confirmaria l'extensió del rebot que es podria estendre fins al següent nivell de resistència que presenta als 4.307 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.
"La mitjana de 200 sessions es troba als 4.400 punts. Mentre es mantingui cotitzant per sota d'aquesta mitjana, hem d'extremar la prudència, ja que la seva tendència a mitjà i llarg termini és complicada", afegeix aquest expert, que menciona el mateix nivell de preus que els experts de BofA.
L'OCDE RETALLA PREVISIONS
En línia amb la retallada de previsions anunciada aquest dimarts pel Banc Mundial, l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) ha retallat les seves estimacions de creixement i ha elevat les d'inflació, a causa de l'efecte negatiu de la guerra a Ucraïna i dels confinaments a Xina.
L'OCDE preveu ara un creixement mundial del 3% per al 2022, enfront de la previsió anterior del desembre del 4,5%. A més, ha duplicat l'estimació d'inflació fins al 8,5% des del 4,2%.
"La magnitud de quant més baix serà el creixement i quant més alta la inflació dependrà de com evolucioni la guerra", ha subratllat l'economista en cap de l'OCDE, Laurence Boone.
Recordem que els inversors estan pendents de les dades d'inflació que es publicaran aquest divendres als Estats Units, amb l'esperança que els preus hagin tocat sostre. En aquest sentit, Janet Yellen, secretària del Tresor, ha comentat aquest dimarts que l'elevada inflació als EUA és "inacceptable" i ha anticipat mesures per intentar controlar-la en aliança amb la Reserva Federal (Fed).
Tot i això, el preu del petroli continua disparat. El barril West Texas puja un 0,58% (120,11 dòlars) i el Brent avança un 0,88% (121,63 dòlars), cosa que complica molt la tasca dels bancs centrals.
En altres mercats, l'euro s'aprecia un 0,42% (1,0745 $). A més, l'unça d'or puja un 0,24% (1.856 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta el 3,02%. Finalment, el bitcoin cedeix un 0,84% (30.549 dòlars).