powellcbbolsa22

Wall Street cotitza amb vendes moderades aquest dilluns després dels guanys de divendres, que van portar l'S&P 500 a marcar nous màxims històrics, gràcies a l'impuls de Meta i Amazon. En aquesta sessió els inversors descompten les declaracions del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, que ha insistit aquest cap de setmana que hi haurà menys retallades de tipus de les que descompta el mercat.

  • 20.011,89
  • 1,01%

"Els mercats nord-americans van continuar enfortint-se amb l'S&P500 i el Nasdaq 100 tancant els dos en nous màxims històrics després d'un informe d'ocupació d'èxit del gener, que va portar els operadors a revaluar les expectatives de retallada de taxes", subratlla Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets.

"La solidesa de les xifres de la setmana passada també posen de manifest que la perspectiva d'una recessió als Estats Units sembla més llunyana que mai i, per tant, també vol dir que, des del punt de vista econòmic, una economia nord-americana resilient hauria de significar que els guanys de les empreses del país es mantinguin", afegeix l'expert.

POWELL INSISTEIX EN LA CAUTELA

El president de la Fed, Jerome Powell, ha tornat a refredar les expectatives dels inversors d'una primera baixada de tipus al març en insistir que continuarà sent prudent a l'hora de prendre les decisions de política monetària. Així mateix, el banquer central ha avisat que és probable que es duguin a terme menys retallades de les que descompta actualment el mercat.

"Amb una economia així de forta, sentim que podem abordar la qüestió de quan començar a reduir les taxes d'interès amb compte", va indicar Powell diumenge en una entrevista amb la CBS, en què va reiterar que al banc central només "volem veure més proves que la inflació està baixant de manera sostenible al 2%", ja que consideren que la feina encara "no està feta". En qualsevol cas, ha remarcat que la confiança del FOMC "està augmentant", encara que a poc a poc.

Al seu darrer conclave monetari, la Fed va deixar els tipus sense canvis en el rang entre el 5,25% i el 5,5%, el nivell més alt en 23 anys, i encara que el mercat descompta fins a cinc baixades d'un quart de punt aquest any, el president del banc central nord-americà va assenyalar a l'entrevista que el que importa és el "diagrama de punts" que maneja el FOMC.

En aquest sentit, el titular de l'organisme també va comentar que s'actualitzaran les perspectives a la reunió del març. "Diré, tot i això, que fins ara no ha passat res que em faci pensar que la gent canviaria dràsticament els seus pronòstics", ha incidit Powell, que creu que "està arribant el moment" d'emprendre retallades, però potser encara no.

REFERÈNCIES ECONÒMIQUES DESTACADES

Les dades macro seran claus per a la Fed a l'hora de decidir sobre la política monetària i la fortalesa mostrada fins ara per l'economia nord-americana allunya la possibilitat d'una primera baixada de taxes al març.

En aquest sentit, aquest dilluns el mercat estarà atent a la publicació del PMI i ISM serveis del gener, per als quals espera un lleuger repunt. A més, durant els propers dies també es coneixeran les dades d'atur setmanal, una referència important tenint en compte la fortalesa del mercat laboral.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, la temporada de resultats continua avançant i en aquesta jornada els inversors han conegut els comptes de McDonald's, que ha incrementat el benefici en un 37,1% al llarg del 2023.

També ha presentat els seus comptes trimestrals Estee Lauder, que han continuat acollits amb optimisme pel mercat, ja que les accions de la companyia es disparen un 16% a la sessió després de superar les estimacions amb les seves xifres.

Una altra empresa que ha convençut el consens amb els seus resultats és Caterpillar, que puja un 5% a la sessió després de reportar un benefici ajustat de 5,23 dòlars per acció.

Mentrestant, Nvidia manté el camí alcista, i aquest dilluns es revalora un 3% després que Goldman Sachs elevés el preu objectiu sobre els títols de la companyia a 800 dòlars.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,10% (72,34 dòlars) i el Brent avança un 0,19% (77,48 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,42% (1,0783 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,97% (2.033 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 4,119% i el bitcoin puja un 1,36% (43.200 dòlars).

Noticias relacionadas

contador