ep archivo   torres gemelas de lg en el distrito financiero de yeouido seul corea del sur
LG - Archivo

Pèrdues moderades a les borses d'Àsia aquest dimarts, en uns mercats on impera la cautela, en espera de noves referències que permetin als operadors prendre noves posicions. El Shanghai Composite perd un 0,5%, mentre que el Hang Seng de Hong Kong, el Nikkei japonès, l'ASX australià i el Kospi sud-coreà cauen de forma més suau.

  • 36.380,17
  • 0,49%

Sense la referència de Wall Street, que va estar tancat per festiu aquest dilluns, els operadors han descomptat que la inflació a Corea del Sud va baixar fins al 2% a l'agost en taxa interanual, des de l'anterior 2,6%, i ha marcat mínims des de 2021. Tot i que en taxa mensual, l'IPC va repuntar un 0,4%, lleugerament per sobre del 0,3% anticipat.

"A la Xina", afirma Stephen Innes, gestor d'SPI Asset Management, "la història continua sent tan predictible com sempre: l'economia necessita desesperadament una injecció d'estímul fiscal de gran quantia adreçada directament a les llars per reactivar la despesa". Segons la seva opinió, "la falta de demanda és evident i no n'hi ha prou amb modificar l'oferta de crèdit".

En aquest sentit, els analistes de JP Morgan han comentat que “la crisi del mercat immobiliari encara no s'ha acabat”, ja que les mesures del Govern per solucionar aquest problema no han estat satisfactòries.

En altres mercats, el petroli Brent cau un 0,3% (76,47 dòlars), l'euro es deprecia un 0,15% (1,1054 dòlars) i l'unça d'or cedeix un 0,05% (2.526 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta el 3,917% i el bitcoin puja un 1,3% (59.220 dòlars).

Noticias relacionadas

contador