ep archivo   fabrica de vehiculos nissan en japon
NISSAN - Archivo

Pèrdues moderades a les borses d'Àsia aquest dimarts després del tancament baixista de dilluns i la indecisió a Wall Street. Els inversors es mantenen prudents en espera de la reunió de la Reserva Federal (Fed), que es produirà aquest dimecres.

  • 40.912,37
  • 0,00%

El Nikkei japonès ha estat l'índex més baixista, amb pèrdues del 0,87%, després de dilluns. En aquest mercat, els fabricants de xips han liderat les vendes, descomptant el mal comportament del sector a altres mercats a la jornada precedent.

Sobre la reunió de la Fed, el consens no espera sorpreses, ja que dona per fet que el banc central mantindrà els tipus al nivell actual (5,25%-5,50%), una opció a què l'eina FedWatch atorga un 99% de probabilitat.

Tot i que això no significa que aquesta reunió estigui exempta d'interès, ja que s'espera que l'organisme avanci part del full de ruta a llarg termini, amb la gran qüestió de quan arribaran les retallades.

A més, el preu del petroli ha continuat pujant i el cru Brent ha superat els 95 dòlars per barril, màxims dels darrers 10 mesos.

El cru ha encadenat uns quants mesos de pujades consecutives, amb guanys del 30%, impulsat per les retallades de producció de l'OPEP+, que han reduït l'oferta.

En aquest escenari, la secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, espera que el preu del petroli "s'estabilitzi, però haurem d'estar atents", segons ha comentat en declaracions a CNBC.

A més, ha afegit que "la recuperació de la Xina i la continuació de les retallades de producció per part d'Aràbia Saudita han elevat una mica els preus del petroli. Estem monitoritzant la situació molt de prop".

Per part seva, l'euro es deprecia un 0,12% (1,0677 dòlars) i la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta al 4,32%. Finalment, l'unça d'or cedeix un 0,1% (1.952 dòlars) i el bitcoin puja un 0,02% (26.831 dòlars).

Noticias relacionadas

contador