tui quincena de japon 2023

L'índex Nikkei japonès ha tancat amb pèrdues destacades aquest divendres de l'1,45%, després que una de les mesures preferides d'inflació del Banc del Japó (BoJ), l'IPC subjacent, hagi repuntat al maig fins al 4,3% des del 4,1%, marcant màxims de 42 anys, des del juny del 1981.

  • 40.780,70
  • -0,32%

Després d'aquesta dada, els inversors han decidit recollir beneficis de manera accelerada després de l'impressionant ral·li alcista que ha registrat el Nikkei des de principis d'any.

Tot i això, els experts de Pantheon Macroeconomics no esperen canvis en la política monetària del BoJ. "Pensem que mantindrà una política monetària expansiva durant la resta de l'any, especialment tenint en compte la disminució de la demanda mundial i la inestable recuperació interna", expliquen.

D'altra banda, les dades d'activitat econòmica, tant el PMI serveis com el PMI manufacturer Jibun avançats del juny, s'han situat per sota del que s'esperava.

A més, el Hang Seng de Hong Kong ha baixat un 1,8%, en una nova jornada negativa per als valors tecnològics, malgrat el tancament alcista que va registrar el Nasdaq a Wall Street aquest dijous.

Per part seva, la borsa xinesa ha estat tancada i l'índex ASX australià ha registrat caigudes de l'1,37%, mentre el Kospi sud-coreà ha cedit un 0,8%.

Això després que el president de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Jerome Powell, comentés, en la seva compareixença davant el Comitè Bancari del Senat, que "si l'economia es comporta com s'espera, serà apropiat apujar els tipus aquest any, i potser dues vegades. Una forta majoria del comitè sent que serà apropiat apujar els tipus dues vegades abans del final de l'any”.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1% (68,81 dòlars) i el Brent cedeix un 0,97% (73,42 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,27% (1,0927 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,13% (1.926 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 3,779% i el bitcoin cedeix un 0,3% (30.055 dòlars).

Noticias relacionadas

contador