nyse dl us wall street stocks shares ny n y  new york
Rolf Kleef Flickr (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/ ) No changes made

Wall Street obre la sessió d'aquest divendres amb caigudes superiors a l'1% després de les dades mensuals d'ocupació del setembre, que han estat millors del que s'esperava i anticipen més pujades de tipus per part de la Fed, cosa que no ha agradat al mercat. Després del tancament baixista de dijous, les vendes es tornen a imposar a la renda variable nord-americana.

  • 21.070,79
  • -0,17%

El mercat laboral nord-americà va crear 263.000 llocs de treball al setembre, una dada que ha millorat la previsió del consens, que n'anticipava 250.000, però que suposa una disminució respecte als 315.000 creats a l'agost.

La taxa d'atur, per part seva, ha baixat lleugerament fins al 3,5%, des del 3,7% registrat al mes anterior, segons ha publicat l'Oficina d'Estadístiques Laborals dels EUA, a causa d'una lleugera caiguda en la taxa de participació al mercat laboral.

"Les dades actuals signifiquen que la Fed té pràcticament les mans lliures per augmentar les taxes i el mercat sap que la Fed pot tolerar la recessió, però no les altes xifres d'inflació, i això vol dir augments de tipus més agressius", afirma Naeem Aslam, analista en cap de mercat d'AvaTrade.

Els experts de TD Securities comenten que "les dades del setembre són males notícies per a la Fed a la seva batalla contra la inflació. Un dels objectius de la seva política monetària ha estat restaurar l'equilibri entre l'oferta i la demanda al mercat laboral, i una taxa d'atur que baixa a nivells històricament baixos va directament en contra d'això. Un quart augment consecutiu de 75 punts bàsics al novembre és clarament un fet”.

De cara a la setmana que ve, la dada clau serà l'IPC del setembre, que es publicarà dijous, i que portarà el mercat a centrar-hi l'atenció. A més, divendres començarà la temporada de resultats amb els comptes dels grans bancs com Citi i JP Morgan.

LA FED SEGUIRÀ PUJANT TIPUS

Diversos membres de la Fed es van encarregar ahir de recordar a les borses que encara falta un temps per donar per controlada la inflació.

El president de la Fed de Minneapolis, Neel Kashkari, va comentar que "fins que no vegi alguna evidència que la inflació subjacent ha aconseguit un pic sòlid i torna a baixar, no estic llest per declarar-hi una pausa. Crec que estem molt lluny d'una pausa. Per mi, el llistó per canviar realment la nostra postura és molt alt".

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

"El Nasdaq ha aconseguit frenar la seva sagnia al voltantsdels mínims anuals que presentava als 11.000 punts. Encara que els ha arribat a perforar, sembla que per aquests preus podríem veure un repunt de la seva sèrie de preus. La superació de la resistència del curt termini que presenta als 11.546 punts ens confirma l'inici d'un rebot que es podria estendre fins al nivell dels 12.000 punts", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"El seu comportament a aquest nivell de preus és molt important. Si aconsegueix superar-los és molt probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 12.739 punts, màxims del buit baixista que va deixar el 13 de setembre passat", afegeix aquest expert.

A nivell empresarial, destaquen les caigudes al fabricant de xips AMD, que ha anticipat febles previsions per als propers trimestres, en línia amb el que ha publicat el gegant sud-coreà Samsung Electronics.

En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 1,2% (89,53 dòlars) i el cru Brent rebota un 1,3% (95,65 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,37% (0,9753 dòlars). A més, l'unça d'or baixa un 0,6% (1.710 dòlars) i la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta al 3,89%. Finalment, el bitcoin cedeix un 2% (19.616 dòlars).

Noticias relacionadas

contador