nyse dl us wall street stocks shares ny n y  new york
Rolf Kleef Flickr (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/ ) No changes made

Wall Street obre la sessió de dilluns amb vendes, després de tancar una setmana molt alcista, amb guanys que van oscil·lar entre el 5% i el 7% per als principals índexs novaiorquesos, després dels mínims anuals marcats el 17 de juny passat.

  • 43.313,59
  • -

A nivell fonamental, l''excusa' per justificar el fort rebot dels últims dies és que les negatives dades econòmiques que ja s'estan publicant als Estats Units faran que la Reserva Federal (Fed) sigui menys agressiva a mitjà termini en el seu enduriment monetari.

La teoria del mercat a curt termini és que l'economia ja s'encamina cap a una recessió, cosa que frenarà la inflació els propers mesos i permetrà a la Fed ser més pacient a l'hora de pujar els tipus d'interès.

Un raonament que pot tenir sentit, però deixa fora de l'equació la futura evolució de la guerra a Ucraïna i el seu impacte sobre els preus dels aliments i les matèries primeres.

En aquest sentit, caldrà vigilar la cimera de l'OTAN que se celebra aquesta setmana a Madrid. Rússia ja ha assenyalat que aquesta trobada avançarà cap a una declaració de guerra, de manera que la tensió geopolítica pot tornar a llastar els mercats en qualsevol moment.

La relació amb Rússia i la Xina, l'aprovació d'un nou Concepte Estratègic o la possible adhesió de Suècia i Finlàndia són alguns dels temes que es tractaran durant la qual pot ser la cimera “més important des del final de la Unió Soviètica”.

També és notícia que Rússia ha entrat a default (forçat pels EUA) per primera vegada en un segle, encara que el Kremlin ho nega; i que el G7 ha prohibit la importació d'or rus i cerca imposar un límit al preu del petroli rus.

A Àsia, les borses han tancat amb guanys per "les notícies sobre 'la bona marxa' de la lluita contra la pandèmia a la Xina, que està permetent aixecar algunes restriccions tant a Xangai com a Pequín", expliquen els experts de Link Securities.

REBOT TÈCNIC JUSTIFICAT

Per anàlisi tècnica, el rebot està plenament justificat, ja que les borses sempre es mouen en dents de serra, fins i tot en mercats baixistes com l'actual. A causa del clima de pessimisme extrem que s'ha instal·lat entre analistes i inversors, que veuen inevitable una recessió als propers mesos; i de l'elevada sobrevenda de la renda variable, el ral·li alcista actual pot tenir recorregut.

En aquest sentit, tant l'S&P 500 com el Nasdaq i el Dow Jones han superat els primers nivells de resistència a curt termini. Per exemple, el Dow Jones ha tancat el darrer buit baixista que s'havia deixat als 31.392 punts.

"La superació d'aquests preus ens fa pensar en una extensió dels guanys fins al nivell dels 32.956 punts, màxims del segon buit baixista. Molt de compte, ja que només és un rebot, perquè per veure una millora més sòlida hauríem d'esperar el trencament dels 33.248 punts, màxims del començament de mes", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

A l'agenda econòmica, les comandes de béns no peribles de maig van pujar un 0,7%, per sobre del 0,1% esperat. "El creixement s'està desaccelerant, però ara per ara l'activitat es manté", afirmen des de Pantheon Macroeconomics.

En altres mercats, el barril de petroli West Texas cau un 0,1% (107,43 dòlars) i el Brent baixa un 0,07% (113 dòlars), mentre l'euro s'aprecia un 0,22% (1,0577 dòlars). A més, l'unça d'or puja un 0,08% (1.831,80 dòlars); i el bitcoin recula un 0,87% (21.074 dòlars). Per acabar, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 3,18%.

Noticias relacionadas

contador