ep archivo   wall street bolsa de valores
TWITTER - Archivo

Pèrdues superiors a l'1% a Wall Street després del rebot moderat de dilluns i després de les fortíssimes vendes registrades pels índexs novaiorquesos la setmana passada.

  • 39.331,85
  • -

El mercat es troba en una situació de tensa espera de conèixer les conclusions de la reunió sobre política monetària que celebra la Reserva Federal (Fed) entre avui i demà.

El comunicat del banc central està previst per dimecres a les vuit del vespre (hora espanyola) i estarà acompanyat per les noves previsions macroeconòmiques i sobre els tipus d'interès. A dos quarts de nou, el president de l'organisme, Jerome Powell, oferirà una roda de premsa.

En aquest sentit, no s'esperen moviments rellevants fins a conèixer els detalls de la trobada. De moment, el mercat ja ha descomptat que la Fed apujarà els interessos un 0,75%, fins al 3,25%. També s'han anticipat més pujades de tipus a les properes reunions, fins al 4%-4,25%, cosa que situaria els interessos als EUA en territori restrictiu.

La clau per al mercat és intentar anticipar fins quan es mantindrà aquest nivell de tipus i quan preveu la Fed que la inflació es comenci a moderar i dirigir cap al seu objectiu del 2%. Per tant, les projeccions econòmiques seran molt importants per als inversors.

"Després de conèixer les dades d'inflació d'agost, el mercat va reaccionar amb fortes vendes a la renda variable, els diferencials de crèdit es van ampliar i els rendiments dels bons del tresor nord-americà van pujar a mesura que es valorava la perspectiva de noves pujades de la Fed“, indica Mark Holman, gestor de TwentyFour AM.

Aquest expert espera que la Fed pugi demà els interessos un 0,75% i els eleva fins al "4% "a properes reunions," un nivell en què la Fed farà una pausa i es mantindrà durant algun temps en espera que la seva política tingui efecte".

Segons aquest expert, "la història ens diu que els rendiments dels bons a llarg termini solen assolir el punt màxim cap al final d'un cicle de pujades, cosa que significa que el punt màxim dels rendiments pot no estar gaire lluny".

Aquest dimarts, el banc central suec, el Riksbank, ha pujat els interessos un 1%, per sobre del que s'esperava; i ha anticipat més pujades de tipus durant els propers sis mesos.

ADVERTÈNCIA DE BENEFICIS DE FORD

A nivell empresarial, Ford Motor és protagonista negatiu després de llançar una advertència de beneficis sobre els seus resultats del tercer trimestre a causa dels majors costos i problemes de subministrament, que han elevat els seus cotxes inacabats fins a 40.000-45.000 unitats.

Per part seva, els experts de Berenberg han retallat la valoració de FedEx fins als 200 dòlars des dels 275 després de l'advertència de beneficis llançada per l'empresa de transport divendres passat.

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 torna a moure's al voltant del suport dels 3.866 punts, preus on se va subjectar fa tan sols unes sessions. "A les properes jornades és molt important que no abandoni aquest nivell de preus, ja que ens faria pensar en una extensió de les caigudes fins al nivell dels 3.636 punts, mínims anuals.

La figura de dimarts passat va ser dolenta, molt dolenta. Això ens fa extremar la prudència a curt termini, ja que per confirmar una figura que ens faci pensar en una recuperació hauríem d'esperar un tancament per sobre dels màxims de dilluns que presenta als 4.119 punts. Això anul·laria la mala figura de dimarts que per ara condiciona el seu aspecte tècnic”, explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

Aquest dimarts s'ha publicat l'estimació del model GDPNow per al creixement del PIB real de la Reserva Federal d'Atlanta, que l'ha situat, al tercer trimestre del 2022, al 0,3% el 20 de setembre, per sota del 0 ,5% del 15 de setembre. Després de l'informe d'inici d'habitatges de l'Oficina del Cens dels EUA, el creixement de la inversió residencial al tercer trimestre va disminuir del -20,8% al -24,5%.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,8% (85,00 dòlars) i el cru Brent retrocedeix un 0,68% (91,39 dòlars), mentre l'euro es deprecia un 0,6% (0,9964 dòlars). A més, l'unça d'or baixa un 0,3% (1.673 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 3,58%. Finalment, el bitcoin cau un 2,48% (18.979 dòlars).

Noticias relacionadas

contador