nyse dl us wall street trader trading stocks shares ny n y  new york financial finance  2
Christine Puccio Flickr ( https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/ ) No changes made

Obertura baixista a Wall Street després del fort rebot tècnic de dimecres, que es va produir des del suport dels 3.900 punts de l'S&P 500, cosa que ha tranquil·litzat els inversors a curt termini i va provocar un tancament massiu de posicions curtes.

  • 44.296,51
  • -

Un altre factor que va ajudar a temperar els ànims va ser la forta caiguda del petroli, que es va desplomar a mínims de 7 mesos a causa dels temors sobre una recessió. Això ajudarà a moderar la inflació als Estats Units (el preu de la gasolina ha baixat a prop del 50% des dels màxims de l'any) i suposa un respir per a les borses.

Tot això mentre els bancs centrals continuen endurint les polítiques monetàries per contenir els preus (ahir el Banc del Canadà va apujar els tipus en 75 punts bàsics). Aquest dijous ha estat el torn del Banc Central Europeu, que també ha pujat els tipus d'interès en 75 punts bàsics, l'alça més gran en els últims 20 anys.

INTERVENCIÓ DE POWELL

A més del BCE, els inversors estan pendents de Jerome Powell. El president de la Reserva Federal (Fed), que tornarà a reunir-se el proper 21 de setembre per debatre la seva política monetària, ha intervingut a la 40a Conferència Monetària Anual de l'Institut Cato.

"Lluitarem contra la inflació fins que la feina estigui feta", ha sentenciat el banquer central, que ha mantingut el discurs agressiu a la seva croada per contenir els preus. També ha assenyalat que “la història adverteix contra la relaxació primerenca de la política monetària”.

L'objectiu del banc central nord-americà és "ancorar les expectatives a llarg termini al 2%", una feina que en aquests moments està lluny de finalitzar, amb una inflació encara a màxims de les últimes dècades als Estats Units.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'S&P 500

Després del rebot de l'S&P 500 des dels 3.900 punts, zona que coincideix amb la reculada de Fibonacci del 61,8% del ral·li alcista des dels mínims de juny fins als màxims d'agost, ara l'índex ha de continuar avançant posicions per confirmar un tram nou alcista.

"Per veure un senyal de fortalesa hauria de començar per superar la resistència dels 4.015 punts, si bé el nivell clau es troba als 4.200 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions", indica César Nuez, analista de Bolsamanía.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A nivell econòmic, s'han publicat les dades d'atur setmanal als EUA, que han baixat fins a les 222.000, la setmana del 2 de setembre, des de les 228.000 registrades durant els set dies previs, segons les dades publicades pel Departament de Treball nord-americà. Aquesta xifra s'ha situat per molt per sota de les previsions del consens, que n'anticipaven 240.000. La dada és la més baixa des del mes de maig.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,5% (81,47 dòlars) i el cru Brent cedeix un 0,6% (87,46 dòlars), mentre l'euro cotitza pla (0,999 dòlars). A més, l'unça d'or avança un 0,2% (1.730 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 3,25%. Finalment, el bitcoin repunta un 0,6% (19.207 dòlars).

contador