dl new york city nyc united states of america us usa nyse nasdaq wall street trading finance downtown financial district usd dollar pexels
Sharecast / Olof Nyman via Pexels

Wall Street cotitza amb caigudes aquest dimecres després de tancar dimarts amb signe mixt. Els inversors continuen descomptant resultats empresarials mentre observen l'evolució del conflicte a l'Orient Mitjà i les possibles repercussions.

  • 39.118,86
  • -

L'explosió en un hospital de Gaza, causada per un coet i de la qual es culpen mútuament Hamàs i Israel, ha augmentat la tensió a la regió. Aquest fet ha complicat encara més el paper mediador que intenta jugar els Estats Units.

Diversos líders àrabs han cancel·lat la reunió que tenien prevista amb Joe Biden, de visita a la regió per frenar una escalada en el conflicte, cosa que està impactant en el preu del petroli. A més, l'Iran ha demanat als països petroliers que imposin un embargament a Israel.

RESULTATS EMPRESARIALS

Al capítol de resultats empresarials, els protagonistes abans de l'obertura són Morgan Stanley (cau malgrat superar previsions) i Procter & Gamble (puja, en publicar xifres sòlides) i United Airlines (baixa amb força després d'incomplir els pronòstics).

A més, Nvidia estén la caiguda de la sessió precedent, motivada per noves restriccions dels Estats Units a importacions de xips a la Xina. Els analistes de Citigroup n'han retallat la seva valoració per aquest motiu fins als 575 dòlars des dels 630 dòlars per acció.

Després del tancament de la sessió, l'atenció se centrarà a Tesla i Netflix. Altres empreses destacades que publicaran les xifres aquesta setmana són Philip Morris i AT&T (dijous) i American Express (divendres).

Fins ara, la temporada de resultats a Wall Street mostra un panorama positiu. Nombroses empreses han superat les previsions dels analistes i fins i tot han elevat les projeccions per a la resta de l'any. Això ha donat un suport sòlid als mercats, que actualment s'enfronten a un entorn geopolític i macroeconòmic summament complex.

AGENDA ECONÒMICA

Després de les sòlides vendes al detall del setembre publicades dimarts als EUA, el consens ha augmentat la probabilitat que la Fed pugi els tipus d'interès una vegada més abans de final d'any, més concretament a la reunió del desembre, quan la probabilitat n'és del 38%.

Durant la jornada, es publicaran dades sobre el sector constructor, el Llibre Beix de la Fed i diversos membres de la Reserva Federal (Waller, Williams) faran intervencions públiques.

A la Xina, les dades econòmiques han superat els pronòstics. El gegant asiàtic va registrar un creixement del 4,9% al tercer trimestre, xifra que ha superat el 4,4% esperat. A més, les vendes al detall i la producció industrial del mes de setembre també han estat millors del previst.

"En conjunt, sembla que les mesures d'estímul comencen per fi a fer efecte a l'economia xinesa, que ara es disposa a assolir l'objectiu de creixement del 5% fixat pel govern central per al 2023", afirmen els experts de Danske Bank.

ANÀLISI TÈCNICA

César Nuez, analista de Bolsamanía, destaca la "bona reacció" de l'S&P 500 des del suport tècnic dels 4.200 punts, a prop de la mitjana de 200 sessions.

"La superació de la resistència del curt termini que presenta als 4.333 punts és una mostra de l'entrada de les compres. A curt termini, és molt probable que busqui cobrir el buit baixista que va deixar als 4.402 punts", afegeix aquest expert.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el preu del petroli repunta força. El barril tipus West Texas puja un 2,78% (89,07 dòlars) i el cru Brent avança un 2,52% (92,17 dòlars), mentre l'euro s'aprecia lleugerament un 0,03% (1,0578 dòlars).

Finalment, l'unça d'or puja un 0,84% (1.951 dòlars), la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,834%, i el bitcoin rebota un 0,4% (28.604 dòlars).

Noticias relacionadas

contador