Pèrdues a les borses d'Àsia aquest divendres, després que les dades econòmiques de la Xina hagin continuat mostrant debilitat a l'economia del gegant asiàtic. El Hang Seng de Hong Kong cau un 2% i és l'índex més baixista de la regió, seguit pel Kospi sud-coreà, el Shanghai Composite xinès, el Nikkei japonès i l'ASX australià.
- 39.894,54
- -0,96%
L'IPC del setembre ha augmentat menys del previst, i les dades d'exportacions i importacions del mateix període han baixat més del 6%, en els dos casos.
L'IPC mensual de la Xina ha repuntat el 0,2%, per sota del 0,3%; i l'IPC general interanual s'ha situat al 0%.
"Això torna a acostar la inflació general a la deflació, però principalment a causa d'una inflació menor dels preus de l'energia i els aliments", afirmen els experts de Danske Bank.
"La inflació subjacent es va mantenir sense canvis al 0,8% interanual per tercer mes consecutiu i, per tant, encara estem lluny d'una deflació de base àmplia. Tot i això, la baixa inflació és simptomàtica d'una demanda massa feble en relació amb l'oferta", afegeixen aquests analistes.
Per part seva, les exportacions del setembre van caure un 6,2%, tot i que el consens esperava una caiguda del 8,3%; i les importacions del mateix mes van baixar un 6,2%, per sobre del 6% previst.
Aquestes xifres mostren "una vegada més que l'economia xinesa segueix tenint problemes", segons indica Michael Hewson, analista en cap de CMC Markets UK, cosa que no contribueix a impulsar l'optimisme del mercat.
El tancament baixista de Wall Street, després d'una dada d'inflació del setembre als EUA per sobre del que s'esperava, tampoc no ha contribuït a impulsar la gana pel risc dels inversors.
ALTRES MERCATS
En altres mercats, el preu del petroli Brent puja un 0,8% (86,67 dòlars), mentre l'euro s'aprecia un 0,2% (1,0547 dòlars) i l'unça d'or avança un 0,3% (1.889 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,66%, i el bitcoin puja un 0,4% (26.802 dòlars).