dl china evergrande group property developer real estate hong kong logo
Sharecast graphic / Josh White

Pèrdues generalitzades a les borses d'Àsia aquest dilluns, davant els renovats problemes financers del grup immobiliari xinès Evergrande. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha baixat a prop del 2%, frenat per les caigudes generalitzades al sector immobiliari. Per la seva banda, el Shanghai Composite i el Kospi sud-coreà han caigut de manera més moderada. En positiu, el Nikkei japonès ha repuntat un 0,85% i l'ASX australià ha pujat lleugerament.

Això després que Evergrande confirmés aquest diumenge a la nit que no pot emetre nou deute a causa d'una investigació en curs sobre la seva principal filial nacional, Hengda Real Estate Group. Aquesta declaració ha desplomat les accions a prop del 20%.

Aquest dilluns, l'agència S&P Global Ratings ha reduït el pronòstic de creixement econòmic per a la Xina el 2023 fins al 4,8% des del 5,2%, ja que la flexibilització fiscal i monetària està sent limitada.

"L'èmfasi de les autoritats a contenir el palanquejament i els riscos financers ha augmentat el llistó per a l'estímul macro", han explicat els economistes.

Per part seva, el governador del Banc del Japó, Kazuo Ueda, ha comentat que l'organisme "continuarà pacientment amb la flexibilització monetària", ja que encara no ha assolit el seu objectiu que la inflació se situï en el 2% a llarg termini.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,46% (90,44 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,02% (1,0649 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,15% (1.942 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 4,46%, després de marcar màxims al 4,5% divendres passat per primera vegada des del 2007; i el bitcoin baixa un 1,2% (26.140 dòlars).

contador