• Els principals bancs cotitzats (excepte Bankia) publiquen les seves xifres del tercer trimestre
  • Mario Draghi oferirà els detalls del seu pla de retirada d'estímuls
eurodolarparidad

La setmana que arrenca aquest dilluns és molt important per als inversors per molts i diversos motius que mantindran el mercat alerta des d'aquest dilluns (potser la sessió més 'tranquil·la') fins aquest divendres, quan xifres dos dels grans del mercat publiquen les seves.

  • 11.446,10
  • -0,18%

DE LA CRISI CATALANA A LES PARAULES DE DRAGHI

1. La crisi catalana: encara que hi hagi altres cites rellevants, pel que fa a la crisi catalana ocuparà, de nou, el centre de tot. Els experts de Link Securities assenyalen aquest dilluns al seu informe diari que "la crisi catalana tornarà a ser, per mal, el principal focus d'atenció per als inversors als mercats financers espanyols". Com a resum de la situació actual, només cal dir que l'Estat té tot a punt per intervenir Catalunya i que la Generalitat no està disposada a permetre-ho. Davant aquest panorama, cadascuna de les compareixences, reunions, plens, rodes de premsa... seran de vital importància per al futur de la comunitat autònoma i de tot el país. "Esperem que la tensió a la comunitat autònoma vagi a més, en ser factible que tot hagi de empitjorar més per començar a millorar", adverteixen els experts de Link Securities.

2. Els resultats empresarials: la temporada de resultats a Espanya arriba tota la seva esplendor aquesta setmana. Com és habitual, les companyies segueixen fidels al seu costum d’amuntegar les xifres a 'quatre dies'. Aquesta setmana publiquen els seus comptes Abertis (ja les ha donat a conèixer aquest dilluns, amb una millora del benefici del 20% fins a setembre), CaixaBank i Liberbank (aquest dimarts), Bankinter, DIA, Santander i Telefónica (aquest dijous) i BBVA i Sabadell (aquest divendres). En general, els experts esperen una bona temporada de resultats per a Europa i els Estats Units. En el cas concret d'Espanya, l'impacte de la crisi política, sobretot en els comptes futurs (i especialment en empreses catalanes, amb CaixaBank i Sabadell al capdavant) es mirarà amb atenció.

3. Banc Central Europeu (BCE): reunió clau del BCE aquest dijous, durant la qual es donaran els detalls per anar retirant els estímuls monetaris. És la 'cirereta del pastís' de la setmana, assenyalen des de Link Securities. Els analistes remenen entre dos escenaris de reducció del seu programa de compra d'actius producte de combinar el període de prolongació del programa i el volum mensual de les compres d'actius. "N'hi ha que es decanten per una prolongació del programa de compres de 9 mesos, fins i tot de fins a 12, però amb una rebaixa substancial de les compres mensuals, actualment per import de 60.000 milions d'euros, fins a xifres d'entre 20.000 i 25.000 milions d'euros. D'altres, per contra, aposten per una menor durada del programa, de només 6 mesos, i perquè el BCE mantingui el volum de compres als 40.000 milions d'euros. Nosaltres, per la nostra part, creiem que el BCE podria optar per perllongar entre 9 i 12 mesos l'esmentat programa, i anar reduint de mica en mica el volum de les compres –rebaixar-lo fins a 40.000 milions d'euros durant uns mesos, per després tornar-lo a baixar fins a uns 25.000 milions d'euros fins al final" , expliquen els analistes de Link.

El que sí que sembla totalment consensuat pels analistes és que no hi haurà pujada de tipus d'interès oficial fins que no es doni per finalitzat aquest programa. "De la capacitat del president del BCE, Draghi, de 'comunicar' els plans de la institució dependrà en gran mesura la reacció dels mercats financers de la regió: divises, bo i renda variable", conclouen els experts de Link Securities.

Noticias relacionadas

contador