wallstreet

Les borses mundials fan una pausa després de l'impressionant ral·li que han protagonitzat des dels mínims anuals del mes de febrer. Recordem que l'IBEX va arribar a marcar un nivell de 7.746 punts i que ara cotitza a 8.750 punts. I que l’S&P 500 va caure fins a 1.810 punts, però aquest dimecres va tancar la sessió amb una cotització de 1.986 punts. La borsa espanyola i l'americana cotitzen amb baixades moderades.

VISIÓ DE MERCAT: L’S&P 500 TÉ RECORREGUT ALCISTA

«L’S&P 500 ha superat la resistència de 1.963 punts, un senyal alcista a mitjà termini», ha comentat Sam Stovall, estrateg d’S&P Capital IQ, segons recull MarketWatch. Les properes resistències es troben en els nivells de 1.990 i 2.044 punts.

Per la banda dels suports, tenim el de 1.937 punts i el de 1.963 punts. «No hi ha raó per considerar escenaris baixistes mentre l’S&P 500 cotitzi per sobre d'aquests nivells», ha assenyalat Stovall.

ECONOMIA: EL PMI DE SERVEIS CAU PER SOTA DE 50

Les dades d'atur setmanals s'han situat per sobre del que s’esperava als Estats Units. Les sol·licituds inicials d’atur han pujat fins a 278.000, per sobre de les 271.000 esperades. I les sol·licituds contínues han pujat fins a 2,257 milions, per sobre dels 2,250 milions previstos.

El PMI de serveis dels EUA va baixar per sota de 50 al febrer, cosa que indica contracció en el principal sector de l'economia americana. Per la seva banda, l’ISM de serveis del mateix mes va tenir un comportament molt millor que el PMI, ja que va baixar tan sols lleugerament, fins a 53,4 punts, des dels 53,5 punts anteriors, amb la qual cosa se situa lleugerament per sobre de la previsió del consens, de 53,2 punts.

EUA: productivitat laboral del quart trimestre: -2,2%; previsió: -3,2%; anterior: -3,0%.

EUA: costos laborals del quart trimestre: +3,3%; previsió: +4,7%; anterior: +4,5%.

MARC FABER JA NO ÉS PESSIMISTA EN RELACIÓ AMB ELS MERCATS

El prestigiós economista, analista i gestor de fons Marc Faber, conegut també pel sobrenom de «Dr. Doom» o «Doctor Catàstrofe», ha tornat a parlar i ho ha fet per referir-se a la gran «sobrevenda» que impera al mercat i per pronosticar un ral·li a curt termini.

«Al febrer el mercat va arribar a estar extremadament sobrevenut i, des d'aquesta posició d'extremada sobrevenda, podem tenir un ral·li relativament fort», ha assenyalat Faber en una entrevista concedida a MarketWatch. Faber afegeix que les accions amb momentum, és a dir, les que van superar el mercat el 2015, és probable que repuntin, mentre que el sector del petroli també podria rebotar entre un 10 i un 20%.

Però Faber, que es descriu a si mateix com un «contrari congènit» (és a dir, com algú que, sistemàticament, va en contra del que opina la majoria), pensa que qualsevol rebot serà breu als mercats de valors d’arreu del món a causa de la desacceleració general de l'economia. Aquesta desacceleració econòmica també és probable que arrossegui els Estats Units, ja que el país no és immune als mercats febles d'ultramar.

EMPRESES: INTEL REP UNA RECOMANACIÓ POSITIVA

Intel puja després de rebre una recomanació positiva de RW Baird, que li ha elevat el consell de neutral a sobreponderar.

La detallista Costco i la minera Joy Global cauen després de presentar uns resultats per sota del que s'esperava.

Apple inclourà a l'iPhone les pantalles OLED que utilitzen Samsung i LG.

ALTRES MERCATS: EL PETROLI TAMBÉ FA UNA PAUSA

Els futurs del barril de cru Brent cauen un 0,8%, fins a 36,64 dòlars, al NYMEX.

Els bons del Tresor a 10 anys cauen 3/32 dòlars; la rendibilitat puja fins a l'1,852%.

L'euro puja un 0,3%, fins a 1,0909 dòlars.

contador