- Romanem cauts sobre els mercats emergents, afegeixen aquests experts
- Són neutrals amb les matèries primeres mentre juguen llargs en l'or contra el dòlar
"Som escèptics sobre la legitimitat del 'Trump ral·li' als mercats de borsa. Hem recollit beneficis gradualment en la nostra exposició als Estats Units i hem variat la nostra preferència per les borses de la zona euro, Japó, Canadà, Taiwan i Austràlia".
- 43.958,19
- -
- 11.420,50
- 0,38%
És la visió de mercat de Raphaël Gallardo, estrateg de Natixis AM. "Romanem cauts sobre els mercats emergents a causa del risc polític i al risc del dòlar. Encara juguem la diversificació amb la nostra porció de bons i amb el diferencial entre els tipus d'interès dels Estats Units i la zona euro (bund alemany). Som neutrals amb les matèries primeres mentre juguem llargs en l'or contra el dòlar", comenta aquest expert.
En la seva opinió, el moment cíclic de l'economia nord-americana i l'esperança de retallades d'impostos han situat les valoracions de Wall Street en nivells que no estan justificats. La incertesa política no està reflectida en la prima de risc de la borsa americana i, d'altra banda, si l'acceleració del creixement s'estén més enllà del primer trimestre del 2017, la Fed estarà forçada a adoptar una política monetària més dura, la qual cosa pressionarà als tipus d'interès i al dòlar.
Natixis ha recollit beneficis en l'últim mes en la borsa de Wall Street, mentre ha augmentat la seva aposta per les borses de la zona euro
Per contra, afirma Gallardo, el moment cíclic a la zona euro roman "molt sòlid", els marges corporatius estan salvaguardats per l'alta desocupació i les valoracions són "considerablement més baixes" que les de Wall Street. Encara que aquest expert també esmenta el risc polític creixent a mesura que s'acosten les eleccions a Holanda, França i Alemanya.
En aquest escenari, Natixis ha recollit beneficis en l'últim mes en les seves posicions llargues sobre renda variable dels EUA, incloent-hi les petites empreses, al mateix temps que ha augmentat la seva exposició a les borses de la zona euro, incloent-hi les petites empreses, Japó, Canadà i Austràlia.
"Al Japó, la borsa s'ha beneficiat d'un rebot en la indústria mundial i un ien més competitiu, mentre el Banc del Japó es protegeix contra el possible efecte contagi d'un augment de tipus d'interès sobre el dòlar", afirma Gallardo. Aquest expert explica la seva visió positiva sobre les borses de Canadà i Austràlia per l'esperada recuperació de la indústria minera després de la pujada en el preu dels preus dels metalls i l'energia. A més, la tendència de majors tipus d'interès en l'àmbit mundial beneficiarà al sector bancari, que està ben representat en aquests dos mercats. En la borsa de Taiwan, destaca sobretot la bona previsió per al sector de semiconductors (xips).
Finalment, Gallardo comenta que segueixen infraponderats als mercats de renda variable emergents, perquè cotitzen a múltiples similars als mercats de la zona euro, però no reflecteixen el risc geopolític del proteccionisme i el risc de divisa pels fluxos de capital.