ep un enfermero prepara una vacuna
A. Pérez Meca - Europa Press

La crisi de la Covid-19 ha posat la lupa sobre la medicina genètica i cel·lular, matèria que de sobte tots volem comprendre en temps durant els quals tenim més dubtes que vacunes. Alger, soci del Grup La Française, és conscient d'aquesta tendència, i apunta com pot determinar el comportament de l'inversor i on podem mirar a la recerca d'oportunitats en borsa.

"Abans de la Covid-19, les noves tecnologies havien desencadenat un creixement ràpid i sostenible de les teràpies novedoses i l'acceleració de la demanda d'empreses que proporcionen eines de ciències de la vida i altres serveis necessaris per desenvolupar, fabricar i distribuir tractaments mèdics innovadors", recorda.

"Es preveu que els beneficis de les teràpies cel·lulars i genètiques augmentin a una taxa de creixement anual composta del 40% i arribin als 33.000 milions de dòlars el 2024", assenyala a continuació. "Aquestes teràpies regeneratives inclouen l'edició de gens i la substitució de cèl·lules com les cèl·lules T que ataquen el càncer", subratlla Alger.

"Si bé l'aplicació més coneguda pot ser l'ARNm que instrueix a les cèl·lules perquè creein antígens que indueixin anticossos contra la Covid-19, altres teràpies que editen cèl·lules amb la tecnologia CRISPR són prometedores. Ja s'està utilitzant CRISPR per contenir la malària i pot ser eficaç en el tractament de l'hemofília, la fibrosi quística i el càncer", explica.

A més, "el sistema CRISPR ha contribuït recentment a l'obtenció de dades molt favorables d'un assaig en fase I sobre un estrany trastorn genètic en humans, la primera prova que pot aplicar-se directament al torrent sanguini per tractar malalties".

QUINES EMPRESES MIRAR

Per Alger, la clau del creixement està en el fet que la tecnologia és cada vegada més assequible. El 2008, la seqüenciació genètica costava 1.000.000 de dòlars. Des de llavors ha baixat a menys de 1.000 dòlars. "El desenvolupament de vectors vírics més segurs que proporcionen instruccions per corregir problemes amb les cèl·lules o l'ADN també està recolzant el creixement de la teràpia regenerativa, mentre la seva demanda creix per millorar tractaments contra el càncer, les immunodeficiències, trastorns del sistema nerviós central i altres malalties", argumenta.

En lloc de centrar-nos en les empreses que poden tenir el seu èxit lligat a un únic tractament no provat, "preferim analitzar els negocis que compten amb productes que donen suport a múltiples empreses que estan desenvolupant la medicina regenerativa", reconeix. "Aquests productes inclouen materials per produir tractaments mèdics, tecnologia basada en el núvol per al seguiment dels assaigs clínics, logística especialitzada, com el transport refrigerat, així com equips de recerca i fabricació de tractaments mèdics", conclou.

Noticias relacionadas

contador