un trader travaille a la bourse de wall street

Wall Street cotitza amb més compres aquest dijous després del tancament alcista de dimecres, liderat pel Nasdaq, i després que la Reserva Federal (Fed) mantingués els tipus d'interès sense canvis, a la forquilla compresa d'entre el 5,25%-5,5%, i el seu president, Jerome Powell, indiqués que, ara mateix, "no estan pensant ni parlant de retallades".

  • 19.839,83
  • 2,56%

"Com s'esperava, la Reserva Federal va mantenir les taxes sense canvis per segona reunió consecutiva. Durant la conferència de premsa posterior, el president de la Fed, Jay Powell, va afirmar que no s'havia pres cap decisió sobre si es produirien més pujades de tipus. Si bé, a primera vista Powell estava tractant de semblar agressiu, els mercats no s'ho van creure, especialment perquè les dades econòmiques mostren que l'economia nord-americana semblava estar desaccelerant-se”, afirma Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets UK.

Els experts de Link Securities també assenyalen que la Fed va fer el previst, encara que destaquen el fet que Powell, a la roda de premsa, "no va acabar de ratificar que la Fed apujarà les seves taxes d'interès el desembre, i això malgrat que els membres del FOMC, al diagrama de punts, havien 'dibuixat' una última alça abans de finals d'any. Això va animar els inversors, tant als mercats de bons com als d'accions”.

"En aquest sentit, Powell va arribar a dir que l'esmentat diagrama de punts es pot quedar desfasat i que la Fed seguirà actuant reunió per reunió, després de comprovar l'impacte real que a l'economia dels EUA estan tenint les condicions financeres restrictives, producte de la seva política monetària, i l'augment dels tipus d'interès a llarg termini”, afegeixen aquests analistes.

A nivell general, la valoració és que 'The Fed is done'. Amb aquesta expressió, el consens de mercat i les gestores d'actius principals consideren que la Fed ja no apujarà més els tipus d'interès.

EL MERCAT LABORAL, AL FOCUS

Durant la roda de premsa posterior a la decisió de tipus de la Fed, Powell ha indicat que s'han aconseguit "avenços força significatius", encara que és probable que es necessiti un ritme de creixement i un mercat laboral més suaus per tornar la inflació a l'objectiu del 2%.

Aquestes paraules van ser pronunciades després que s'haguessin conegut unes dades d'ocupació privada que van sorprendre a la baixa, en crear 113.000 llocs de treball, menys del que s'esperava, segons l'enquesta de la consultora ADP.

Per això, durant les properes sessions els operadors estaran pendents de més referències relacionades amb el mercat laboral, com ara les peticions setmanals de desocupació, que han deixat aquest dijous una sorpresa a l'alça, i l'informe d'ocupació oficial, que es publicarà divendres.

"El to del mercat ha millorat una mica gràcies a unes inflacions en retrocés, uns bancs centrals menys agressius i una contraofensiva israeliana gairebé de perfil baix... però la desconfiança continua sent el sentiment dominant i encara queden 2 dies clau", valoren els experts de Bankinter.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla corporatiu, la temporada de resultats avança a bon ritme als Estats Units. Aquest dijous han publicat les seves xifres Starbucks, que puja un 10% a la sessió després de millorar les vendes per la forta demanda als EUA; i Eli Lilly, que ha superat les previsions, però ha retallat la seva perspectiva de guanys anuals.

També destaquen les pujades de Qualcomm, properes al 5%, després de publicar uns resultats que han superat les expectatives del consens malgrat que els seus beneficis han caigut un 46% durant els darrers tres mesos fins als 2.277 milions de dòlars. Amb aquest trimestre, Qualcomm finalitza el seu any fiscal amb uns guanys de 11.070 milions de dòlars, un 33% menys que els 14.254 milions aconseguits durant l'exercici fiscal 2022.

Un dels que cau és Moderna, per sobre del 12%, després de publicar uns decebedors resultats en què destaca una pèrdua de 3.630 milions de dòlars durant els últims 3 mesos. Durant el mateix trimestre de l'any passat, la companyia va guanyar 1.043 milions de dòlars.

A més, després del tancament del mercat, l'atenció dels inversors se centrarà en els comptes d'Apple, en un moment de dubte al voltant de l'iPhone, especialment després que el nou dispositiu intel·ligent de la companyia no estigui registrant les vendes esperades als mercats clau com la Xina.

"Tenim reserves pel que fa als resultats, ja que les vendes de l'iPhone15 no són tan brillants com esperaven els inversors i, aparentment, Huawei s'està menjant la quota de mercat d'Apple a la Xina", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,51% (80,85 dòlars) i el Brent avança un 0,80% (85,14 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,87% (1,0659 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,37% (1.994 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,644% i el bitcoin es revalora un 1,75% (35.194 dòlars).

contador