- La Reserva Federal pujarà aquest dimecres els tipus d'interès fins a l’1,75%/2%
- -
- -
Manca de tendència i escàs moviment a Wall Street mentre els inversors segueixen amb atenció la celebració de la històrica cimera entre Donald Trump i Kim Jong-Un en representació dels Estats Units i Corea del Nord.
L'esperada cimera entre Trump i Jong-un tindrà lloc a les 3:00 de la matinada de dimarts (hora espanyola). Els dos mandataris es reuniran per buscar "la pau mundial" a Singapur, amb la recerca d'un acord polític històric per al país nord-americà.
Donald Trump i Kim Jong-un debatran a la 'ciutat dels lleons' la possibilitat de dirigir el món cap a la "pau mundial", com ha reconegut el president nord-americà, en un acostament que s'ha mantingut a l'aire fins el passat 1 de juny.
REUNIÓ DE LA RESERVA FEDERAL
Una altra esperada cita per als inversors tindrà lloc aquest dimarts i dimecres, amb la reunió de la Reserva Federal (Fed), durant la qual el mercat espera que es dugui a terme una nova pujada de tipus de 25 punts bàsics, fins a l’1,75%/2%.
L'interès se centrarà en si el banc central comença a anticipar dues pujades addicionals durant la resta d'any, en comptes de les tres pujades anticipades per a tot 2018. El mercat anticipa tan sols del 34% que hi haurà dues pujades més (al setembre i desembre), mentre el consens continua esperant en la seva majoria que hi hagi una sola pujada addicional, previsiblement al desembre.
Els membres del FOMC, el seu comitè executiu, actualitzaran les seves projeccions sobre els interessos i serà en aquest ja cèlebre gràfic de punts on se centri l'interès dels operadors. Encara n’hi haurà més. La Fed també actualitzarà les seves previsions sobre creixement, atur i inflació; i el seu president, Jerome Powell, oferirà una roda de premsa.
Oxford Economics, que anticipa quatre pujades de tipus el 2018, s'espera que els membres del FOMC confirmin aquesta estimació i elevin la seva estimació d'augment dels interessos. A més, esperen que la Fed rebaixi fins al 4% des del 4,5% el percentatge que identifica la situació de plena ocupació.
També esperen que la Fed mantingui el seu optimisme sobre el creixement econòmic i mostri la seva confiança que la inflació arribarà al seu objectiu del 2% i fins i tot el superarà de manera transitòria durant l'estiu, a causa dels efectes transitoris com la pujada del petroli.
CIMERA DEL G-7
De moment, els inversors no han reaccionat de manera negativa a la desastrosa cimera del G-7 celebrada aquest cap de setmana, durant la qual va quedar més que palesa la postura aïllada dels EUA enfront de la resta dels seus socis comercials pel que fa a la imposició d'aranzels.
Després que el primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, confirmés que el seu país imposarà "sense cap dubte" represàlies comercials als EUA, Trump va ordenar els seus representants durant la trobada que no donessin suport al comunicat conjunt amb el qual va concloure la Cimera.
EL PETROLI MIRA CAP A RÚSSIA
Els preus del cru cauen aquest dilluns després de l'increment de la producció russa. L’'or negre' s'està veient arrossegat, a més, per l'augment de l'activitat de perforació als Estats Units, que va aconseguir el seu nivell més alt en més de tres anys.
Els inversors segueixen pendents d'aquest increment en la producció dels països de fora de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli), començant pels Estats Units. No obstant això, també estan cautelosos de cara al que els propis membres de l'OPEP puguin decidir durant la reunió del divendres de la setmana que ve.
El petroli West Texas cau un 1%, fins als 65,05 dòlars, mentre el cru Brent cedeix un 1%, fins als 75,67 dòlars. Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,28%, fins als 1,1804 dòlars. Finalment, al mercat de deute la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,964%.