wall street portada bandera bolsamania
43.275,91
  • -
  • -

Wall Street registra falta de tendència i signe mixt després de les pèrdues properes a l'1% d'aquest dilluns i a l'espera de les noves negociacions comercials entre els Estats Units i la Xina, amb la mirada també posada en els resultats d'Apple i en la reunió de política monetària de la Reserva Federal (Fed).

El fabricant de l'iPhone, que ja va llançar una advertència de beneficis de fa unes setmanes per la debilitat de l'economia xinesa, serà el gran protagonista després del tancament del mercat.

El consens anticipa un benefici per acció (BPA) de 4,17 dòlars i uns ingressos de 84.300 milions de dòlars, encara que el més important seran les previsions per al proper trimestre que s'anticipi la companyia dirigida per Tim Cook.

A més, la farmacèutica Pfizer repunta un 2% al Dow després de publicar les seves xifres i és un dels valors més alcistes, mentre l'empresa de telecomunicacions Verizon cedeix un 2,7% i lidera les caigudes després de presentar els seus comptes.

REUNIÓ DE LA FED

La Fed publicarà el seu comunicat sobre política monetària aquest dimecres. El consens espera que el banc central dels EUA confirmi el seu canvi d'estratègia cap a una política més flexible i pacient, després d'haver pujat quatre vegades els tipus d'interès el 2018, fins al 2,25% - 2,50%.

Jerome Powell ha realitzat diverses intervencions públiques durant les últimes setmanes i els analistes anticipen que reiteri el seu missatge de paciència i flexibilitat. Com a novetat aquest any, el president de la Fed celebrarà rodes de premsa després de totes les reunions que se celebrin.

Pel que fa a la reducció del balanç, The Wall Street Journal va publicar divendres que la Fed decidirà pròximament mantenir un balanç més gran del previst inicialment, de manera que acabarà abans del que s'esperava el procés per reduir-lo.

Actualment, la Fed està reduint el seu balanç a un ritme de 50.000 milions de dòlars mensuals, de manera que, al llarg de 2019, aprimarà en 600.000 milions. Aquest procés, conegut com a 'enduriment quantitatiu' (quantitative tightening), equival a tres pujades de tipus anuals, segons càlculs de la mateixa Fed.

NEGOCIACIONS ENTRE LA XINA I ELS EUA

Un altre dels plats forts de la setmana serà la nova ronda de negociacions comercials entre els EUA i la Xina, que tindrà lloc a Washington durant dimecres i dijous i comptarà amb presència de diversos representants de primer nivell.

El resultat d'aquesta trobada serà fonamental per al rumb de les borses durant les pròximes setmanes. Per part dels EUA, el representant comercial, Robert Lighthizer, i el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, lideraran les converses.

El viceprimer ministre Liu He, mà dreta del president Xi Jinping, serà el líder de la delegació xinesa. El gegant asiàtic està disposat a fer concessions pel que fa a comprar més productes nord-americans i reduir els aranzels als automòbils i altres productes. No obstant això, el principal escull continua sent tot el relacionat amb la propietat intel·lectual i les transferències de tecnologia.

Sobretot després que els EUA anunciés aquest dilluns una sèrie d'acusacions contra el gegant tecnològic xinès Huawei per violar les sancions econòmiques a l'Iran i per robatori de secrets comercials.

DADES, ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Al front macro, l'índex setmanal RedBook de vendes al detall va baixar un 1,8% durant la setmana passada i redueix el seu avanç interanual fins al 5,8%. A més, l'índex Case-Shiller de preu de l'habitatge va registrar una pujada interanual el novembre del 4,7%, per sota del 4,9% esperat.

Després de la caiguda del 20% des de màxims històrics fins als mínims anuals de finals de desembre, els índexs de Nova York han rebotat un 13% i encaren forts nivells de resistència.

El Dow Jones cotitza a les portes dels 25.000 punts, nivell per on passa la mitjana de 200 sessions. No és descartable, com va passar aquest dilluns, una parada en el camí abans que intenti superar aquest nivell de preus. El selectiu cotitza per sobre dels 24.500 punts.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,6%, fins als 52,84 dòlars. Per la seva banda, l'euro cotitza pla en el seu encreuament contra el dòlar, als 1,1430 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa lleugerament fins al 2,73%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,59%.

Noticias relacionadas

contador